Mittwoch, 17. Oktober 2018

Rekord i druga uzastopna pobjeda na utrci Ironman 2018.









Nijemac Patrick Lange piše sportsku istoriju. On je po drugi put uzastopno pobjedio na Ironmanu na Havajima i postao prvi čovjek koji je na najprestižnijem triatlonu na svijetu rekord spustio ispod 8 sati.
Triatlonac iz Bad Wildungena, Hessen, Njemačka trebao je za 2,86 km plivanja, 180,2 kilometra vožnje biciklom i 42,2 kilometra maratona tačno 7:52:39 sati. Na taj način je premašio svoj rekord od prošle godine, 8:01:40 sati, za nevjerovatnih 9 minuta.
“Ovo je ludilo. Nikad nisam ni mislio na tako nešto” kazao je Lang nakon utrke.
Lange je iskoristio optimalne uslove i taktičkim majstorstvom pokazao svoju punu klasu u završnici.
“U trku sam ušao sa ciljem da budem deseti. To zvuči potpuno ludo. Međutim, ja funkcionišem najbolje kad nisam pod pritiskom” kazao je dalje.

Jedan nezaboravni dan za Nijemca koji se nakon sjajnog sportskod učinka pobrinuo i za svoj životni vrhunac. Sa pobjedničkim vijencima na glavi i oko vrata, kleknuo je na koljena ispred svoje djevojke Julie Hofmann i zaprosio njenu ruku. Kakav poen!
Ponuda za vjenčanje nakon svjetskog rekorda!
Vidno iznenađena, ali presretna, njegova djevojka je klimnula glavom u znak pristanka i podarila super sportisti jedan poljubac. O ovom činu Lange prije trke nije ništa rekao čak ni svom ocu.

Na drugom mjestu u utrci, sa 4 minute zaostatka, bio je Bart Aernouts (34) iz Belgije, a treći David McName (30) iz Velike Britanije sa zaostatkom od 8:31.
Ovo je bila peta uzastopna pobjeda Nijemaca na Ironmanu, nakon što su pobjedili Kienle (2014) i Jan Frodeno (2015 i 2016).
(sport)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen