Dienstag, 6. Oktober 2015

Sjedeća odbojka: BiH u polufinalu protiv Ukrajine!


Quarter Final BIH POL 3:0 25:15 25:16 25:11
Quarter Final UKR CRO 3:0 25:20 25:14 25:13

(beckaraja/facebook)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine gazi sve prepreke na putu do obrane zlata na Europskom prvenstvu koje se igra u njemačkom gradu Warendorfu. U meču četvrtfinala danas su naši odbojkaši bez većih problema slavili protiv Poljske. Opet je kao i u prethodna tri meča rezultat završen maksimalnim učinkom Zmajeva. Bilo je 3:0, po setovima 25:15, 25:16 i 25:11.
Ovo je odbojkašima BiH bio četvrti meč na ovom Europskom prvenstvu. Njihovi protivnici, a to su ovim redom bili: Mađari, Nizozemci, Srbi, Poljaci ni u jednom od dvanaest odigranih setova nisu uspjeli doći do 20 osvojenih poena u setu, što svjedoči o potpunoj dominaciji odbojkaša iz Bosne i Hercegovine.
U borbi za finale BiH će igrati protiv Ukrajine koja je u četvrtfnalnom dvoboju bila bolja od Hrvatske rezultatom 3:0. Bosna i Hercegovina je višestruki europski i svjetski prvak, a njeni odbojkaši su višestruki paraolimpijski prvaka. Jedina reprezentacija koja donekle može parirati odbojkašima BiH je reprezentacija Irana koja je jedina i uspjela dobiti BiH, ali je ukupni skor u ovim duelima na strani naše reprezentacije.

(dnevno.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen