Montag, 19. Oktober 2015

Par psića 28 hiljada eura


Njihov pogled je neprocjenjiv, kao uostalom i oni čitavi. Jedan mali psić vrste „Phu Quoc“ košta basnoslovnih 14 hiljada eura.
Ova dva psića, stara nekoliko dana, teški kao fišek brašna, ali se njihova vrijednost mjeri sa vrijednošću jednog dobrog automobuila srednje klase. Oni spadaju u veoma rijetku vrstu pasa na svijetu. Kako to kazuju dobri poznavaoci pasa, na svijetu još ima svega oko 800 primjeraka pasa rase „Phu Quoc ridgeback”. Potiču iz Vijetnama, iz zemlje u kojoj još i danas meso pasa važi kao veoma cijenjen delikates. Postavlja se pitanje: Ko bi to još mogao jesti meso jednog ovako rijetkog i skupog psa? Nekada, dok ih je bilo mnogo više, ovi psi su se dresirali da love ribe iz rijeka. Oni na šapama imaju izrasle kožice u obliku peraja.
Prvi par pasa ove vrste u Evropu je donijela jedna Britanka 2014. godine. Danas ih ima već četiri puta više, a svi su odavno prodati. Lista čekanja na nove naraštaje je dugačka. Oni koji žele da ih kupe moraju podnijeti dokaze da su ljubitelji životinja te da psima mogu priuštiti odgovarajući smještaj. Vjerovatno oni, koji ponude plaćanje u gotovu, imaju pri tome prednost. Ono u smislu: pare u šapu.
(izvor:bild)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen