Freitag, 16. Oktober 2015

Bubbleball: Neobičan sport, zabava, ili fitnes?






Bubbleball je mix između fudbala, autoskutera i sumo hrvanja. Sve u jednom. Na radost i smijeh i igrača i gledalaca.
Kada se odrasli ljudi teturaju preko fudbalskog terena ne mora značiti da su u pripitom stanju. Dovoljno je da uđu u napuhanu plastičnu loptu i da sa ostalim saigračima zaigraju fudbal, onoliko, koliko im to uslovi dozvoljavaju. Noge im vire iz kugle nadolje, a glava i gornji dio tijela ostaju unutar providne kugle. Učesnici pri tome vide gdje stoje igrači iz njihove ekipe, ali i u kom pravcu se nalaze golovi.
Plastične kugle imaju prečnik 180 centimetara, prilično su čvrste, a doprinose da onima koji su u njima, znoj teče potocima. Kugle imaju i mnogo prednosti, jer se protivnik može gurnuti, udariti, a da mu se pri tome ne nanese bol. Kugle na prvi pogled djeluju kao airbag za čitavo tijelo. Ko je sposoban, može uvući noge unutar kugle i kotrljati se preko čitavog igrališta. Tako se može kretati puno brže, nego nezgrapnim trčanjem.
Zabava za slobodno vrijeme, koja nije predviđena samo za ljeto. U ovim kuglama može se igrati i na snijegu, kao u sumo hrvanju, stomakom udarati jedan u drugog, sve dok jedan učesnik ne padne. Cijena jedne kugle, između 100 i 150 dolara po komadu.
Proizvodnja, a gdje bi drugo bila nego u Kini.
Smail Špago
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen