Dienstag, 27. Oktober 2015

Drama Rođenih: Teško je, ali nema predaje


Dragi Kanatlarovski, trener Veleža:

Čeka nas još šet utakmica, dvije uvezane pobjede toliko bi značile ovoj ekipi, kaže strateg Rođenih

Je li pred Veležom, na­kon poraza u subotnjem mostarskom derbiju protiv Zrinjskog, nemoguća misija kada je u pitanju očuvanje premijerligaškog statusa"?  U poređenju s najgorom sezonom u historiji kluba (2002/2003),     kada su "Rođeni" prvi put u historiji napustili društvo najboljih, brojevi su u ovih 13 kola još poražavajući.
U ovom trenutku, Velež je udaljen od mjesta opstanka devet bodova, tri uvezane pobjede anulirale bi taj zaostatak, ali kako ove sezoni igraju "Rođeni", i oni najveći optimisti teško mogu povjerovati u takav scenarij. Bez obzira na sve, trenera. Makedonca Drugog Kanatlarovskog ne napušta optimizam. vjera da se ekipa
može izvući.
- Naš najveći problem je igrački kadar, jer mi iz utak­mice u utakmicu moramo od lijevog beka praviti cen­tralnog defanzivea, od veznjaka pravimo stopere, a takve stvari moraju ostaviti traga na ekipu, na rezultat. No, nećemo se predati. Ja sam optimista, vjerujem da možemo prevazići ovu si­tuaciju. Očekuje nas još pet utakmica, dvije uvezane pobjede toliko bi značile ovoj ekipi. Ne smijemo se predati, nećemo - kaže Ka­natlarovski.
Do kraja jesenjeg dijela sezone Velež ima još pet utakmica, tri igra na do­maćem terenu, dvije zaredom (Rudar Prijedor, Slavl­ja) te Radnik, dok gostuje Čeliku i Borcu. Devet ili de­set bodova u ovom trenutku izgleda poprilično daleko, ali nije ih nemoguće osvoji­ti, No, trebat će ponudili mnogo više nego što smo vidjeli u 13 kola dosada. F.I.

(avaz)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen