Donnerstag, 22. Oktober 2015

„Love Story“ ipak završava sretno


Ljubav znači da se nikada ne smije izgubiti nada u sretan završetak. Kao i njih dvoje.
Čekanje se isplatilo. Prije 45 godina Ryan O’Neal (74) i Ali MacGraw (76) glumili su u filmu „Ljubavna priča“, (Love story), jedan studentski par koji se upoznao na koledžu.
Milioni gledalaca u kinima širom svijeta doživjeli su kako se njih dvoje bore za svoju ljubav, uprkos protivljenju roditelja. Gledaoci su bili dirnuti do suza kada na kraju filma studentica Jenny umire u rukama njenog voljenog Olivera. Njegova rečenica „ Ljubav znači, nikada ne moliti za oproštaj“ i muzika iz filma ostali su upamćeni do danas. Film je nagrađen Oscarom baš za muzika iz filma.
Sada se poznati ljubavni par ponovo sastao u pozorišnom komadu „Ljubavna pisma“ (Love letters), i već pola godine nalazi se na turneji po SAD. Prije nekoliko dana, predstava je doživjela premijeru na Beverly Hillsu. Ponovno pojavljivanje glavnih aktera nekadašnjeg filma ostvaruje se u pozorišnom komadu kroz čitanje nekadašnjih pisama, što je oživjelo sjećanje na bolnu tišinu ljubavne priče iz filma.
„Osjećam se odlično kada glumim sa nekim koga 45 godina poštujem“, kaže Ali McGraw.
Ryan O Neal dopunjava ovo riječima: „Ona i ja smo ključ za…“
Ima li ljepših ljubavnih izjava?
U „Ljubavnim pismima”, kroz pisma, se prisjećaju njihove neispunjene ljubavi, u kojoj se nikada ne smije izgubiti nada u happy end. Njima se čekanje isplatilo.
(izvor:spiegel)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen