Donnerstag, 2. März 2023

Velež na putu ka polufinalu Kupa BiH

 






Kup BiH, četvrtfinale

FK Sloga Meridian - FK Velež 0:3

Strijelac: Haskić 53', 87', 90+2.


FK Sloga: Meridian: Trako, Nikolić, Popara, Đorić, Stevanović, Baranov, Krstovski, Šaula, Lalić, Starčević, Perković.

FK Velež: Bogadnović, Zeljković, Hrkač, Šikalo, Haskić, Sijamija, Hasanović, Halilović, Vehabović, Dejanović, Domić.


U potpuno nehumanim uslovima, magla, močvara, snijeg, odigran je prvi meč četvrtine finala Kupa BiH između Sloge Meridian i Veleža. Konačan rezultag glasio je 0:3 za goste. Heroj Rođenih bio je trostruki strijelac Nermin Haskić.

Teren stadiona u Modriči je bio poput močvare. Da fudblaere čekaju nehumani uslovi moglo se zaključiti po prolongiranju starta utakmice. Umjesto u 18:30 sudija Njegomirović je znak da meč može početi dao u 19 sati.

Sami start je donio i prva uzbuđenja. Domaći su tražili penal, a na drugoj strani Haskić se nije snašao u izglednoj situaciji.

U 31. minuti Velež je ostao bez Halilovića koji se čini se ozbiljnije povrijedio. U igru je ušao Anđušić kojem je u 40. minuti opravdano poništen gol zbog ofsajda.

Finiš prvog dijela donosi veliku šansu za Haskića, ali se kapiten Rođenih nije proslavio. Međutim stigao se iskupiti u nastavku.

Igrala se 53. minuta kada se odlični napadač lijepo snašao poslije centarušuta Vehabovića i zabio je za vodstvo gostiju.

U 73. minuti Bogdanović je loše procijenio jednu loptu i skrivio penal. Ipak, golman Veleža je poznat po odličnom branjenju kaznenih udaraca što je pokazao i ovaj put. Odbranio je udarac Starčeviću.

Pet minuta kasnije Dobojlije ostaju sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Dabić i tako je olakšao posao gostima.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 86. minuti. Ponovo je zabio Haskić te tako svom timu omogućio veliku prednost pred revanš.

U sudijskoj nadoknadi Haskić je zabio još jedan gol i tako kompletirao hat-trick. Prije toga sve je odlično odradio Vehabović.

Nakon prvih 90. minuta Velež je jednom nogom u polufinalu i prema svemu sudeći nastavit će put prema odbrani trofeja osvojenog prošle sezone.

Revanš susret se igra 15. marta na stadionu Rođeni.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen