Sonntag, 5. März 2023

Velež savladao Borac

 











Velež – Borac 1:0 (0:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)

Žuti kartoni: Vehabović (Velež), Zeljković, Hasanović (V), Predragović (B)

Crveni karton: Vehabović (V)

Strijelci: 1:0 Vehabović (73′)

Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Mućaj (od 46′ Hasanović), Haskić (od 87′ Hadžić), Blagojević, Vehabović, Lauš (od 70′ Šikalo), Domić.

Borac: Ćetković, Pejović, Mrkaić, Predragović (od 82′ Lukić), Vojnović, Subić, Lagundžić, Blagaić (od 66′ Jurilj), Lazić, Kulašin (od 88′ Cviujanović), Tatar (od 82′ Popara).


Fudbaleri Veleža nastavljaju sjajnu seriju. Večeras su u derbiju kola savladali Borac, a sjenu na utakmicu bacio je sudija Bilbija, koji je dodijelio dva žuta kartona Vehaboviću i jedan Hasanoviću, zbog čega će njih dvojica propustiti naredni gradski derbi u srijedu protiv Zrinjskog.

Prvo poluvrijeme donijelo je malo šta lijepog. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bez prilika za golove.

U drugom nastavku, Rođeni su krenuli silovito i već u 59. minuti, šansa Haskića, koji sa 5 metara šalje loptu pored gola.

U 68.minuta pogriješio je Blagojević, lopta je došla do Jurilja, ali je njegov udarac odbranio Bogdanović.

I, onda, u 73. minuti, eksplozija oduševljenja domaćih navijača. Vehabović je prihvatio loptu u šesnaestercu Borca i onda strahovitim udarcem zakucao je pod prečku – 1:0.

Nakon isključenja Vehabovića, gosti su preuzeli terensku inicijativu, ali je odbrana Veleža na vrijeme otklanjala opasnost

U 89. minuti, sjajna prilika za Velež, kada je Hadžić sa 5 metara, neometan ni od koga, šutirao pravo u golmana Ćetkovića.

Navijači Veleža napravili su na poluvremenu gest vrijedan pažnje, Na teren je bačeno nekoliko stotina dječijih igračaka, poklon djeci iz nastradalih mjesta u Turskoj i Siriji,koje je pogodio strahovit potres.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen