Montag, 20. März 2023

Protiv Slobode bez golova

 








Velež – Sloboda 0:0

Stadion Rođeni.

Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin)

Žuti kartoni: Hrkač (V), Vošnjak, Kapetanović, Husejinović, Pervan, Maksimović,Vranješ (S)

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković (od 80′ Leai), Hrkać, Ćuković (od 12′ Domić), Dejanović, Wallace (59′ Hadžić), Lauš, Hasanović, Blagojević (od 46′ Pršeš), Šikalo (od 46′ Anđušić).

Sloboda: Erić, Osmanković, Kapetanović, Hadžibeganović, Šubert, Maksimović (od 90′ Devedžić), Vošnjak, Vranješ (od 90′ Delić), Pervan (od 79′ Kurtalić), Husejinović (od 73′ Mehmedović), Alić (od 79′ Melvin Osmić).


Velež prvi put ovog proljeća nije postigao gol, a Sloboda se kući vraća sa vrijednim bodom, koji će joj pomoći da sačuva premijerligaški status.

Iako je Velež u prvih 45 minuta imao terensku inicijativu i veći posjed lopte, golova nije bilo. Osjetilo se neigranje Nermina Haskića, a i večeras se na stadionu nisu pojavili pripadnici Kluba navijača Red Army.

Prvu priliku domaći su imali u 8.minuti, kada je Wallace izveo slobodan udarac, a lopta je pogodila dobro postavljeni živi zid gostiju. Tri minuta kasnije, pokušao je Blagojević, čiji šut završava visoko iznad prečke.

Novo uzbuđenje pred golom Slobode viđeno je u 25. minuti, kada je Hrkać, poslije slobodnog udarca, visoko skočio, ali je njegov šut promašio okvir gola.

U 32. minuti, nova prilika za domaće, ali je šut Dejanovića otiđao pored gola.

Ista slika viđena je i u drugom nastavku. Velež ima terensku inicijativu, ali se gosti uspješno brane. U 54.minuti, Sloboda je ozbiljno zaprijetila, ali je šut Alića završio u gol autu.

Velež kontroliše igru, stvara prilike, ali odbrana Slobode uspijeva da na vrijeme otklanja opasnost od svog gola.

U 72. minuti, Zeljković je uputio centaršut, a Hasanović iz neposredne blizine šalje loptu iznad prečke. Dva minuta kasnije, prilika za Velež i novi promašaj Dejanovića, koji šutira preko gola. U 76. minuti, Hadžić je u prilici, ali njegov šut završava u korneru.

U 80. minuti, u igru je ušao Leai, reprezentativac Zelenortskih ostrva, koji je prije dva dana dobio potrebne papire da igra za Velež.

Sjajnu priliku da postigne gol imao je Lauš u 85. minuti, ali je njegov šut Erić uspio da odbrani.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen