Freitag, 27. Mai 2016

Neka mlađa raja



U nekim poznijim godinama nekadašnjem studentu ETF Sarajevo drago je čuti da neka mlađa raja gaze stopama kojima su gazili neki, danas malo stariji.
Protekla Elektrijada je bila 56. po redu. Kod moje generacije bile su još jednocifrene.
Uz osvojeno treće mjesto, čestitke!

Studenti ETF Sarajevo osvojili treće mjesto na takmičenju “Elektrijada 2016”
Studenti Elektrotehničkog Fakulteta u Sarajevu (ETF) osvojili su treće mjesto na Međunarodnom takmičenju studenata elektrotehničkih fakulteta “Elektrijada 2016” u Italiji, gdje se ove godine okupilo više od 2000 studetata s 20 i više elektrotehničkih fakulteta iz regiona.
Elektrijada je međunarodno takmičenje u znanju i sportu na kojem se već 50 godina takmiče studenti evropskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi učestvuje više od hiljadu studenata, pa ovo takmičenje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi.
ETF Sarajevo je zauzeo treće mjesto u takmičenju u znanjui ovim rezultatom studenti Elektrotehničkog fakulteta još jednom su pokazali da je ETF Sarajevo najjači fakultet elektrotehnike u državi i da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata takmičara i njihovih mentora.
Organizaciju odlaska ETF-a na Elektrijadu kao i svage godine, organizovalo je Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta “STELEKS” Sarajevo a podršku je pružio i rektor Univerziteta u Sarajevu Prof. dr Muharem Avdispahić kao i uprava Elektrotehnikog fakulteta Univerziteta u Sarajeva.


(mostarskibehar)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen