Samstag, 5. März 2016

Preko 2.000 gledalaca aplauzom i pjesmom ispratilo je igrače Veleža, koji su ostavili srce na terenu

Ljubav je jača od svakog poraza


Iznenađujuće dobro Velež je parirao timu s Grbavice, koji je tek poslije penala došao do vrijedne pobjede, koja ga ostavlja u krugu kandidata za prvaka.
Iskusnoj ekipi Željezničara suprotstavili su se golobradi mladići Veleža, koji su hrabro odolijevali žestokim napadima gostiju na samom početku utakmice. Ako je Uprava Veleža gurnula tim u provaliju, navijači su dokazali koliko su im Rođeni u srcu, a njihovo fanatično navijanje podsjećalo je na nekad lijepa vremena na stadionu pod Bijelim brijegom, kada su pod dirigentskom palicom sada rahmetli Neđe Babovića, pjesmom i bodrenjem bili dvanaesti igrač Veleža.
Domaći su prvi zaprijetili u 4. minuti, kada je mladi Isić šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pored desne stative.
Prvu priliku imali su gosti u 13. minuti, kada je Bekrić iz dva pokušaja pokušao da iznenadi Bobića, ali je golman Veleža bio na mjestu. Isti igrač je četiri minuta kasnije pokušao iz slobodnog udarca da ugrozi gol Veleža, ali bez veće opasnosti po domaći tim .
Sredinom poluvremena, Velež se oslobodio velikog pritiska Željezničara i igra se između dva šesnaesterca.
Najbolju priliku za vođstvo imali su domaći u 35. minuti. Sakciju je započeo Serdarević, koji je uposlio Isića, ovaj sjajno „izbacio“ Amara Alikadića, koji je krenuo sam prema golmanu Željezničara i sa 10 metara šutirao, ali je Kjosevski nogom uspio odbraniti udarac.
U 39. minuti, akcija gostiju umalo nije krunisana golom. Bekrić je uposlio Lendrića, koji je oštro šutirao, a Bobić sjajno interveniše i spašava siguran gol.
Minut kasnije, velika gužva pred golom gostiju, u prilici je bio Serdarević, a njegov šut izblokirao je jedan od odbrambenih igrača Željezničara.
U 45. minuti, u prilikama su bili Lendrić i Bekrić, koji su ponovo bili neprecizni.
Na poočetku drugog nastavka, prilika za Lendrića, ali je svirana ofsajd pozicija.
Rijad Demić započeo je u 58. Minuti lijepu akciju, ali je šut Alikadić zamalo otišao pored gola.
Nervoza je sve prisutnija na klupi Željezničara, koji nisu očekivali žilav otpor podmalađene  ekipe Veleža.
Ipak, u 60. minuti, iskusnija ekipa s Grbavice došla je u vođstvo. Lukomirak je u svom šesnastercu, prema mišljenju sudije, rukom zaustavio udarac Kosorića. Dosuđen je penal, što je izazvalo žestoke proteste domaćih igrača, pa su Lukomirak i Kodro dobili žute kartone. Siguran izvođać najstrože kazne bio je Bekrić, koji je prevario Bobića i doveo svoj tim u vođstvo – 0:1.
Domaći se nisu predavali, a u 70. minuti ukazala se prilika za izjednače. Memić je, nakon dodavanja Alikadića, oštro šutirao i lopta je, na žalost njegovih saigrača i navijača, zamalo otišla pored desne stative.
Na kraju utakmice rijetko viđena scena: preko 2.000 gledalaca aplauzom i pjesmom ispratilo je igrače Veleža, koji su ostavili srce na terenu.
Stadion u Vrapčićima
Sudija: Ermin Sivac (Zenica)
Žuti kartoni: Alikadić, Lukomirak, Demić (V), Siniša Stevanović (Ž)
Strijelci: 0:1 (Bekrić 60’ iz penala)
Velež: Bobić, Alikadić (od 84’ Jakupović), Jakirović, Jazvin, Kodro, Serdarević (od 80’ Vidović), Demić (od 71’ Memić), Ćemalović, Isić, Lukomirak, Količić. Trener Dženan Zaimović
Željezničar: Kjosevski, Siniša Stevanović, Kosorić, Zolotić (od 46’ Zahirović), Bekrić (od 86’ Beganović), Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Tiago (od 46’ Đermanović), Miroslav Stevanović. Trener Edis Mulalić
(novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen