Freitag, 4. März 2016

Kupi kartu, podrži voljeni klub!

UG Mostarski Rođeni

Udruženje građana Mostarski Rođeni: Kupovinom karata, podržimo voljeni klub!

Kada se spomene Velež, različitim generacijama se bude različite uspomene. Puno se generacija izmijenilo na Veležovim tribinama, što onih najstarijih na starom igralištu, što onih nekoliko pod Bijelim Brijegom i ove dvije-tri koje ga gledaju u Vrapčićima predhodnih 20 godina, stoji u današnjem saopštenju Udruženja građana Mostarski Rođeni.
„Međutim nastavi li se negativan trend razvoja kluba kao u ovom postratnom periodu ,koji je iza nas, bojimo se da naredna generacija neće dočekati nikakav Velež, pa ni ovaj kakav danas imamo. Šta možemo učiniti?
Navijači FK Velež, okupljeni oko KN Red Army i UG Mostarski Rođeni, pozivaju vas da se ne predajete u borbi za naš klub.
Pokažimo veličinu ovog hercegovačkog velikana u odnosu na druge klubove u našoj državi.
Šifra ključa ove situacije je kupovina karata. Stadion u Vrapčićima ima kapacitet 2.700 mjesta, karta u prosjeku košta 5 KM, što u trenutku kada je stadion pun iznosi 13.500 KM. Ako uzmemo u obzir da Velež odigra u prosjeku dvije utakmice mjesečno na igralištu stare predionice, to je u prosjeku 27.000 KM na mjesečnom nivou, što nije zanemariva brojka, pogotovo za finansijsku situaciju u kakvoj se naš Velež trenutno nalazi.
Zato dođi na stadion svaku narednu utakmicu, podrži igrače iz naše omladinske škole, koji nemaju apsolutno nikakve veze sa situacijom, u kojoj se klub trenutno nalazi i podrži svoj klub.
Kupi kartu – Ključ je u našim rukama!“, ističe se u saopštenju UG Mostarski Rođeni.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen