Mittwoch, 8. Januar 2014

Rukometaši osigurali baraž

Pobjedom nad Estonijom

Rukometaši BIH osigurali baraž

 
 
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je nastup u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru.
U susretu petog kola kvalifikacija, BiH je danas u Vitezu pobijedila Estoniju s 28:26 (15:9). S petom uzastopnom pobjedom, izabranici selektora Dragana Markovića, kolo prije kraja kvalifikacija, osigurali su prvo mjesto u grupi.
Do pete pobjede bh. rukometaši došli su teže od očekivanog. Iako su vodili tokom cijele utakmice i nakon prvih 30 minuta imali šest golova prednosti, pobjedu su osigurali tek u finišu meča.

Naime, Estonci su iskoristili pad u igri bh. reprezentacije u drugom poluvremenu i u 43. mnuti smanjili na dva, a pet minuta kasnije na svega jedan pogodak. Ali, junak utakmice u tim trenucima bio je golman bh. reprezentacije Benjamin Burić, koji je dva puta spasio izjednačenje, dok su Toromanović, Vražalić i Ovčina golovima vratili sigurnu prednost za mirnu završinicu.
Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Alen Ovčina sa šest, te Muhamed Toromanović, Kosta Savić i Vladimir Vranješ sa po četiri gola, dok su Estoniju predvodili Mait Patrail s osam i Kristo Voika sa šest golova.
Reprezentacija BiH kvalifikacije završava u nedjelju susretom u Portugalu.
(Fena)

 
NovaSloboda.ba
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen