Montag, 8. Juni 2020

Život na distanci


Svakodnevni se život polako vraća u mnogim zemljama. Međutim, svugdje se mora održavati minimalna udaljenost kako bi se spriječilo ponovno širenje virusa korone.


Nica, Francuska. Postoji minimalna distanca i u javnom prevozu. Kako bi svima na prvi pogled bilo jasno koliko bi trebalo da bude velia distanca, oznake su postavljene na podu ili su dio sjedala blokirani.


Amsterdam, Holandija. Nazivaju ih "karantinskim plastenicima", a trenutno ih testira restoran u glavnom gradu Holandije. Sa uspjohom. Kažu da su staklenici u potpunosti rezervisani do kraja juna.


Bangkok, Tajland. Kafići i restorani su ponovo otvoreni, ali nije moguće izlazak nije tako komunikatan, kao što je to nekada bio slučaj. Stolice za stolovima su odvojena jedna od drugih plastičnim pregradama sa prozorima za gledanje.


Maidstone, Velika Britanija. Kako bi bili sigurni da se ni u hitnim poslovima ne zaboravi propisana udaljenost, ovaj toalet u jednom odmorištu na autoputu, zatvorio je dvije trećine pisoara.


Prag, Češka republika. Pozorišta, kina i koncertne dvorane u Češkoj su otvoreni od 11. maja. Međutim, posjetitelji moraju držati minimalnu udaljenost i nositi zaštitne maske.


New York, SAD. Bijeli krugovi oslikani na travnjaku pokazuju posjetiocima parka Domino koliko moraju biti distancirani od ostalih


Šangaj, Kina. Disneyland u Kini je ponovo otvoren. Ali zaštita maska je obavezna, čak i za male princeze. Žute oznake na tlu označavaju minimalnu potrebnu udaljenost.


Houston, SAD. Kako bi se spriječio prenos koronavirusa, u ovom frizerskom salonu su ugrađeni razdjelnici od plelsiglasa između umivaonika za pranje kose mušterija.


Aalborg, Danska. Žuta središnja linija trebala bi olakšati pješacima zadržavanje minimalne udaljenosti, a privremeni saobraćajni znak označava pravac kretanja.
(news)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen