Sonntag, 28. Juni 2020

Brojne turističke destinacije u BiH, koje vrijedi vidjeti


Stari most

Baščaršija

vrelo Bune

Boračko jezero

Hajdučke vode

Hutovo blato

Kastel

Kozara

Kravice

Međugorje

Rafting Neretva

Plivska jezera

Prokođko jezero

Sutjeska

Travnik

Una

vrelo Bosne

Udruženje turističkih privrednika u BiH ističu brojne destinacije za koje kažu da su nepravedno zapostavljene a vrijedi ih vidjeti i doživjeti.
“Sigurni smo da će vas Bosna i Hercegovina oduševiti prirodom, znamenitostima, spomenicima stare i nove istorije, te tradicionalnom gurmanskom ponudom”, navode iz Udruženja.
Kako ističu u saopštenju za javnost, posljedice pandemije koronavirusa uticale su na sve sfere života, posebno na sektor turizma. Otežana putovanja u svijetu i u regiji, u ovoj trenutnoj situaciji, donijela su i priliku da se bolje upozna Bosna i Hercegovina.
“Očekujemo da ćete vašom posjetom ojačati turizam u Bosni i Hercegovini, da ćemo zajedničkim snagama prevazići teške trenutke”, navodi se u saopštenju.
Posljednjih nekoliko mjeseci suočavamo se, naglašavaju iz Udruženja, sa izazovnom globalnom zdravstvenom situacijom i rizicima koji su zahvatili cijeli svijet i kroz koju nažalost svi prolazimo.
“Niko ne može ocijeniti koliko će se trenutna situacija urezati u naš rad i naše živote, kakve promjene se od nas očekuju i koliko dugo će trajati, ali mi s optimizmom i pozitivno nastavljamo naprijed”, poručili su.
Osim planina kao destinacije koje vrijedi posjetiti u BiH, iz Udruženja preporučuju, među ostalima, Sarajevo (Baščaršija, Vrelo Bosne), Mostar, Blagaj – Tekija, Boračko jezero, Neretva (Rafting od Glavatičeva do Đajića), Travnik, Banja Luku (Tvrđava Kastel), Međugorje, Prokoško jezero, Plivska jezera, Nacionalni Park Sutjeska, Nacionalni park Kozara, Kravice, Una (Rafting na Uni), Hajdučke Vode, Park prirode Hutovo blato.
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen