Freitag, 19. Juni 2020

Taj čudesni šareni svijet – Slike danaŽivot se u pojedinim dijelovima svijeta polako vraća u normalitet. Slike dana prethodnih sedmica, na kojima je pretežno dominirala korona kriza u svijetu, lagano prepuštaju mjesto slikama neke drugačije svakodnevice, iako korona kriza još bjesni na pojedinim dijelovima svijeta. Prethodnih dana udarne svjetske vijesti i slike sa demonstzracija širom svijeta povodom ubistva Afroamerikanca Georga Floyda, donekle su u drugi plan potisnule vijesti i slike o korona krizi. Ovdje jedan mali pogled u taj šareni čudesni svijet..


Na plaži Bournemouth u Engleskoj, ljudi su uživali u prekrasnom vremenu uprkos pandemiji korone.


NASA-in astronaut Doug Hurley oprostio se od supruge i sina u Cape Canaveralu, prije nego što je poletio na Međunarodnu svemirsku stanicu.


Policajac sa gas maskom gađa suzavcem demonstrante u američkom gradu St. Paul. Protesti je izazvala smrt Afroamerikanca Georgea Floyda, koja je nastala kao rezultat brutalne policijske akcije.


Vatrogasci se bore s vatrom u Los Angelesu tokom protesta protiv nasilne smrti Georgea Floyda.


U Kronsbergu u Hanoveru lijepo vrijeme je iskorišteno za puštanje u zrak trodijelnih zmajeva.


"Oprez, konobari prelaze ulicu" - na to ukazuje novi saobraćajni znak u holandskoj opštini Heiloo.


Kupci Ikee čekaju u redu u britanskom gradu Warrington, kako bi krenuli u kupovinu u ponovo otvorenoj švedskoj trgovini namještaja.


U parku "Hakkeijima, morski raj" u Jokohami, jedan posetilac posmatra polarnog medvjeda izbliza, nakon što se zabavni park ponovo otvorio.


Radnici aviokompanije Laudamotion protestujuju u Beču nakon što nisu uspjeli pregovori sindikata i vlasnika kompanije Laudamotion Ryanair. Ryanair prijeti da će zatvoriti podružnicu ako se zaposleni ne odreknu dijela plate.


Zaposleni higijenskog tima iz DB (Deutsche Bahn) servisa u Hamburgu, čekaju dolazak voza na peronu stanice Altona.


Demonstranti i policajci sukobili su se u američkoj prijestolnici Washington, DC. Protesti su proizišli nakon nasilne smrti Georgea Floyda.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen