Samstag, 27. Juni 2020

Kad se otme kontroli









Uprkos korona krizi, trenutni toplotni talas privlači desetine hiljada Britanaca na obale na jugu njihove zemlje. U nekim primorskim gradovima situacija ponekad više nije pod kontrolom i izbija haos.
Uprkos pandemiji korone, desetine hiljada Britanaca je već u četvrtak izbila na obale na jugu zemlje. U Bournemouthu je policija morale rješavati jedan "ozbiljan incident", jer situacija više nije bila pod kontrolom. A to hitnim službama daje više prava i mogućnosti koordinacije.
Takve gužve su inače postojale samo tokom državnih praznika, rekli su gradski zvaničnici. "Apsolutno smo užasnuti prizorima viđenim na našim plažama ... u posljednjih 24 do 48 sati."
Saobraćajni kolaps i zloupotreba alkohola
Hitne službe žalile su se na nelegalni parking, kolaps u saobraćaju, zagađenje smećem, agresivno ponašanje posjetilaca plaže i korištenje alkohola na visokim temperaturama.
Četvrtak je bio najtopliji dan u godini u Engleskoj. Popodne je na londonskom aerodromu Heathrow izmjereno preko 33 stepena.
Jednodnevni izleti su dozvoljeni unutar Engleske, čak i u vrijeme korone. Između ostalog, to privlači ljude iz londonske metropole na obalu. Britanija je najlošija zemlja u Evropi, pogođena pandemijom.
(web)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen