Dienstag, 23. Juni 2020

Mnogi promi su već zagrizli



Sve više zvijezda je oduševljeno ribolovom. Ovdje priča u koja ima mnogo kuka.
Pobjeći od užurbanosti i uživati u prirodi, to rade i Sascha Hehn ili Fritz i Elmar Wepper. Braća glumci također se uvijek nađu zajedno kada ljetuju u ribolovu na Traunu.
"Ako iz profesionalnih razloga izgubimo jednan drugog iz vida, nazovemo se i samo kažemo: 'Idemo na vodu”
Poput njih dvojice, više od pet miliona samo u Njemačkoj su redovno u ribolovu.
Jedna od njih je kraljica šarana Claudia Darga, jedna od najpoznatijih ribolovaca u ovoj zemlji i kako pričaju, zvijezda je scene. Ona zna zašto poznate ličnosti vole ribolov. To je udaljavanje od užurbanosti. „Cijeli ste dan u prirodi, mnogo više učite cijeniti svoju okolinu. Dodajte tome i mir, možete se opustiti dok čekate da riba zagrize. To je skoro meditacija“, kaže ona. Nije mi ni najmanje dosadno. „Kada je riba na udici, adrenalin odmah ide u nebo. Ne znam nijednu vrstu sporta u kojoj ste toliko opušteni u jednom trenu i tako uzbuđeni u sljedećem momentu."
Još jedan plus: ribolov je jednostavan, nije vam potrebna velika oprema za to. „Svi mogu loviti ribu. Ne treba vam kondicija, ili neki poseban talenat. Samo ribolovna dozvola, koja se nabavlja brzo. Pred očima ribe svi su isti, bez obzira radi li se o nekom mališanu ili superzvijezdi."
(stars)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen