Dienstag, 23. Juni 2020

Luda zatvorska ljubavna priča





Franziska i njen Yamen: Ona izlazi, on ulazi
Prvo je ona bila u zatvoru, a on je tamo ušao zbog čiste čežnje. Sada je ona slobodna - a on će uskoro u zatvor. Ljubavnoj priči o Yamenu C. (19) i Franziski V. (18) čini se da je suđeno da bude iza rešetaka.. Ovih dana je Yamenu C. trebalo biti suđenje u Okružnom sudu u Bremenu, Njemačka, zbog prekršaja narušavanja kućnog reda i mira. Ali mladi Sirijac se nije pojavio na suđenju.
Sutkinja Anette Klausing to nije prihvatila, i izdala je nalog za hapšenje, osam mjeseci nakon što je dobrovoljno ušao u zatvor.
O čemu se radi?
U oktobruu 2019. godine Franziska, tada je bila još zatvorena u ženskom zatvoru u Vechtiju (Donja Saksonija) zbog nasilnog kriminala, krađe i provale. Kad je Franciska telefonom javila prekid veze svom dečku Jamenom, on, zaljubljen do ušiju, nije želio da priznaj kraj veze.
Kako bi svoju Franzisku vratio nazad seboi, on je brzo donio odluku. Popeoe se uz stub za rasvjetu na četiri metra visok zatvorskog zid, a zatim na prozor od ćelije
To je zabranjeno.
Ali takođe romantično.
Franziska je bila impresionirana. Oduševljeno je priznala: “Ljubili smo se kroz rešetke. Četvrt sata smo razgovarali. To što sam prekinula vezu, bila je moja reakcija kratkog spoja. Ali, tada sam bila sigurna da želim ostati s njim. Nakon takve akcije..."
U međuvremenu, mlada žena je izdržala svoju trogodišnju kaznu i ponovo je na slobodi.
Samo što će uskoro morati svom dečku ići posjete u zatvor.

Ovako je umjetnik vidio provalu u zatvor: Yamen se pridržava za rešetke na prozor kako bi se pomirio sa svojom djevojkom.
Franziska V. (18) izdržala je tri godine maloljetničkog zatvora zbog pljačke, napada, prisile, oštećenja imovine, uvrede, krađe i pokušaja paljenja.

Ili kako bi se kod nas reklo, našla krpa zakrpu
(bild)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen