Montag, 9. März 2020

Pobjeda za nastavak uspješne serije Veleža











Velež – Borac 2:1 (0:0)

Stadion Rođeni.
Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo)
Žuti kartoni: Fajić (V), Janičić, Vranješ (B)
Strijelci: 1.0 Cvijanović (65′), 1:1 Zakarić (88′), 2.1 Fajić (92′)
Velež: Bobić, Ćosić, Zvonić, Manev, Ćivić, Pršeš, Hasanović, Vehabović (od 80′ Osmić), Radovac, Brandao (od 62′ Cvijanović), Fajić.
Borac: Kukrika, Volkov, Radulović, Jovanović, Kajkut, Milutinović, Dujaković (od 68′ Galić), Mirić, Vranješ, Janičić, Ziljkić (od 46′ Zakarić).

Nusmir Fajić, golom u 92. minuti, bacio je u delirij domaće navijače i dao nadu svom timu da se uključi u borbu za plasman u fudbalsku Evropu.
Nošeni fanatičnim bodrenjem navijača, Rođeni su ofanzivno krenuli prema golu Borca i već u 2. minuti Hasanović je šutirao glavom, ali se Kukrika nije dao iznenaditi
Dva minuta kasnije, Brandao je centrirao, na loptu je natrčao Fajić, ali je njegov šut glavom završio iznad prečke.
U 9. minuti, Velež je imao veliku priliku da dođe u vođstvo. Čivić je izbio sam ispred golmana Borca i kada se očekivao gol, Kukrikaje sjajno intervenisao i nogom uspio spasiti svoju mrežu.
U jeku napad Veleža, gosti umalo, u 19. minuti, nisu došli u vođstvo. Šutirao je Mirić, lopta se odbila do Jovanovića, koji iz neposredne blizine nije kaznio nespretnost Veležove odbrane.
Velež ima inicijativu, lopta je više u posjedu njegovih igrača, ali nema promjene rezultata.
U fimišu prvog poluvremena, u šansama su se našli Brandao i Vehabović, ali su njihovi pokušaji bili neprecizni.
Pet minuta prije kraja poluvremena, poslije cantrašuta Ćosića, malo je nedostajalo da Jovanović zatrese vlastitu mrežu, ali je, na njegovu sreću, Kukrika bio na mjestu.
U 58. minuti, poslije centaršuta Čivića, stvorila se velika gužva pred golom Borca, ali je Kukrika ponovo pravovremeno intervenisao i otklonio opasnot.
I, konačno, u 65. minuti, stadion je “eksplodirao”. Fajić je iskosa desnom nogom ubacio pred gol Borca, na loptu je nespretno natrčao Jovanović i pogodio stativu, a Cvijanovie, tek što je ušao u igru, u svom prvom kontaktu je uspio da je ugura u mrežu – 1:0. Slavlje na tribinama, navijači pjesmom i skandiranjem nagrađuju svoje ljubimce za veliku radost.
Goran Zakarić opasno je zaprijetio u 73. minuti, ali je Bobić  sjano intervenisao i odbranio šut.
I kad se očekivao kraj utakmice, gosti su izjednačili u 88. minuti. Bobić je katastrofalno pogriješio, poklonio loptu Zakariću, a ovaj to kaznio golom – 1:1.
Činilo se da će gosti odnijeti bod, ali tako nije mislio Nusmir Fajić, koji je u posljednjim trenucima utakmice sjajno reagovao na centaršut Čivića, poslao loptu u mrežu i bacio u delirij navijače – 2:1.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen