Montag, 18. Juli 2016

Velež opet vrati tamo gdje mu je mjesto: Zakazana Vanredna Skupština


Ako se dan po jutru poznaje, onda bi iznad Veležovog imena večeras trebalo da zasija sunce. U hotelu Bristol, večeras u 19 sati, planirano je održavanje vanredne Skupštine Veleža, na kojoj bi se trebalo izabrati novo klupsko rukovodstvo, koje bi imalo nimalo zahvalan zadatak da Velež opet vrati tamo gdje mu je i mjesto.
Na nedavno održanoj Skupštini kluiba, kada je kompletno tadašnje rukovodstvo podnijelo ostavku, izabrana je Radna grupa, koja je, između ostalog, trebala da sagleda trenutno finansijsko stanje, po kome je klub, prema izvještaju revizorske kuće, u gubitku od 890.000 K.M Uz to, obavljeni su razgovori sa potencijalnim članovima budućeg rukovostva Rođenih.
Na večerašnjoj Skupštini, delegatima će biti predložen sastav budućeg Izvršnog odbora, koji bi u roku od 30 dana trebao da izmijeni Statut kluba, kojim bi se, između ostalog, izabrali delegati buduće Skupštine.
Za članove Izvršnog odbora biće poredloženi: Mirsad Rahimić, poslovni čovjek iz Švicarske, Haso Pekušić, vlasnik HP Investing, Šemsudin Hasić, vlasnik preduzeća Hercegovina lijek, Ibro Marić, vlasnik firme Elko Marić, Senad Husnić, vlasnik firme Amitea, Selim-Svila Isić, preduzetnik, dr. Gaga Čustović, Tomislav Bajević, advokat, Almir Taso, direktor Union banke i privatni ugostitelj Asmir Živojević.
„Svi mi koji smo predloženi u budući Izvršni odbor imamo želju i snagu da Velež stabilizujemo u svakom pogledu. Da bi ostvarili sve naše planove, koji su i ambiciozni i realni, i koji su podijeljeni u tri segmenta, tražićemo mandat od 6 godina“, rekao je Mirsad Rahimić u razgovoru za portal Novasloboda.ba.
Jedan od prioritetnih zadatak je izmirenje duga Veleža, a od svih članova buduće Skupštine tražiće se da u kasu kluba donesu iznos novca, koji će biti naknadno određen. Nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, u periodu od 2016. do 2018. godine radiće se na stabilizaciji i organizaciji kluba. Od 2018. do 2020. godine, novima načinom rada, gdje će akcenat biti stavljen na rad Omladinske škole i oslonac na vlastite snage uz minimalna pojačanja, planiran je povratak Veleža u Premijer ligu BiH.
I, na kraju, od 2020. do 2022. godine, planirano je učešće Veleža u evropskim takmičenjima. To bi bio najljepši doprinos stogodišnjici formiranja kluba, koji je bio simbol grada na Neretvi.
U rad budućeg rukovodstva Veleža, prema riječima Rahimića, uključiće se i svi bivši Veležovi asovi – Bajević, Marić, Ćurković, Halilhodžić, Hadžiabdić, Kodro, Tuce, Međedović, Čerkić, Glavović, bivši predsjednici Veleža Nedim Vila i Jovo Pištalo.
„Duboko sam uvjeren da će delegati Skupštine večeras u nama prepoznati snagu koja je spremna da povrati Veležov sjaj. Obećavam da će sve što budemo radili biti transparentno, da će se znati svaka dobijena marka za što je uložena, ništa se neće raditi ‘ispod stola’, niti će mjesta biti za mešetare, već samo za istinske Veležoljupce“, kaže Mirsad Rahimić.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen