Samstag, 23. Juli 2016

Svijet mode: Dobro došli u klub princeze


Saudijsko-arapska princeza Deena Aljuhani Adbulaziz (41) postala je glavna urednica časopisa „Vogue Arabia”, jednog dvojezičnog izdanja magazina za Bliski istok, koji će se u jesen ove godine prvo pojaviti kao online izdanje. Od proljeća iduće godina će se naći na kioscima, u visoko sjajnom štampanom formatu.
Princeza već duže vremena živi u New Yorku, a posjeduje i dva modna salona u Dohi i Riadu.
A da bi neko kod nje bilo šta kupio, mora biti član njenog kluba. Kao glavna urednica jednog „lifestyle” časopisa sa zapada, u jednom konzervativnom regionu, ona se uzda u svoju kreativnost.
„Postoji samo jedan put, da bi se napravio jedan modni magazin i ja shvatam ‘Vogue Arabia’ kao jednu novu formu, koja će arapske žene predstaviti na njihov način”, rekla je princeza za časopis „Business of fashion”.
„Žene iz čitavog svijeta imaju jedan cilj, biti samostalne i izgledati lijepo. Golotinja, religiozni simboli i diskusije o seksualitetu sa homoseksualnim dizajnerima, u arapskom svijetu su tabu tema”.
Kao omiljenu seriju princeza je navela „Orange is the new black”, „Narandžasto je novo crno”, gdje se radi o svakodnevnici u jednom američkom zatvoru za žene, u kome golotinja i homoseksualnost igraju značajnu ulogu. Ova boja je apsolutno zarazna.
(izvor;spiegel)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen