Sonntag, 3. Juli 2016

Njemačka konačno razbila maler protiv Italije


(2012. - 2016)

Aktuelni svjetski prvaci su do trijumfa došli u 9. seriji, kada je Manuel Neuer odbranio očajan šut Matea Darmiana, a Jonas Hector matirao Gianluigi Buffona, kojem je lopta prošla ispod ruku.
Njemačka je konačno razbila maler protiv Italije i tek u devetom pokušaju na velikim takmičenjima je savladala Azzure.
Njemci su bili bolji tokom 120 minuta, vodili 1:0 od 65 golom Mesuta Ozila, ali je već u 78. izjednačio Leonardo Bonucci nakon penala koji je naivno skrivio Jerome Boateng.
Na kraju su odlučivali penali, a ono što je viđeno u prvih pet serija je jedno od najgorih izvođenja u istoriji.
Nestvarno je kako su čitav gol promašili Simone Zaza, koji je ušao u 121. minutu da bi pucao penal, i Graciano Pelle, a Neuer je zaustavio drugi Bonuccijev šut sa penala u petoj seriji.
Za Njemce su promašili Thomas Muller i Mesut Ozil, a Bastian Schweinsteiger  je imao meč loptu, ali je i on šutnuo daleko iznad gola.
Ušlo se u seriju kada je jedan promašaj mogao da odluči, a nakon golova Emanuelea Giaccherinija, Marca Parola i Mattie De Sciglija sa jedne, odnosno Matsa Hummelsa, Joshue Kimmicha i Jeromea Boatenga sa jedne strane, došlo se do devete serije.


Mateo Darmian je postao tragičar, a Neuer i Hector heroji, koji su odveli Njemačku u polufinale, gdje čeka pobjednika meča Francuska – Island.
(novasloboda)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen