Donnerstag, 5. Dezember 2013

„Rođeni“ u humanitarnoj misiji

sa stranice "FK Velež"


akcijaStolacOrganizacija "Naša djeca - Our kids u BiH" već par godina pomaže u radu sa djecom bez roditeljskog staranja i osobama sa posebnim potrebama na području Bosne i Hercegovine. U Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom u Stocu od nedavno primjenjuje se i ovaj projekat. U sklopu radionica, koje se održavaju jednom sedmično a tema su sportske aktivnosti, realizirana je zajednička aktivnost sa Fudbalskim klubom Velež.
Predstavnici „Rođenih“, sportski direktor Admir Velagić i igrači Mustafa Kodro i Samir Merzić, ugodno su družili sa korisnicima Doma. Njihovo prisustvo obradovalo je učesnike radionice, a posebno prigodni pokloni i sportski rekviziti. Iz Veleža su istakli da se rado odazivaju na ovakve aktivnosti. Posjeti Domu u Stocu prisustvovali su i predstavnici navijača „Red Army“.
Iz organizacije "Naša djeca - Our kids u BiH" istakli su veliku zahvalnost FK "Velež" i najavljuju da će ovakvih aktivnosti biti još, a saradnja sa drugim organizacijama i sportskim kolektivima se nastavlja već u srijedu 18.12.2013.godine kada je u 18:00 sati u Sportskoj dvorani Midhad Hujdur Hujka /Sjeverni logor zakazan humanitarni koncert "PLEŠIMO ZA NAŠU DJECU" u organizaciji PS "Flash".

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen