Sonntag, 8. Dezember 2013

Felix Sturm po četvrti put svjetski šampion

Munjevita pobjeda

FOTO: Felix Sturm po četvrti put svjetski šampion

Izazivač Felix Sturm (34) je ponovo svjetski šampion u srednjoj kategoriji, nakon što je u drugoj rundi meča dva puta slao na pod svjetskog šampiona Darrena Barkera (31).
 
 
Pred repunim gledalištem Porsche arene u Stuttgartu, nakon što je šampion dva puta letio na pod, u ring je uletio peškir od strane Barkerovog trenera. Na taj način, Felix Sturm je postao novi IBF šampion. Prvi njemački bokser kome je to pošlo za rukom.
„Četvrti put sam ovdje u Stuttgartu, četvrti put da sam svjetski šampion. To se zove sudbina. Mogu obećati da ovo neće biti posljednji put. Doći ću opet, da ovdje branim titulu“, sijao od sreće i ponosa svjetski šampion..
Jednog ovako spremnog i brzog Felixa Sturma već godinama nismo imali priliku vidjeti. Barker je posrtao po ringu, ne znajući gdje se nalazi njegov ugao. Jedna super pobjeda za Sturma.
Pobjedu je poklonio njegovim najbližim, supruzi i sinu. „Bez njih večeras ne bi bio šampion“.
Barker sad ima mogućnost da do kraja godine zatraži revanš. Nakon večerašnjeg meča, i za Felixa i za gledaoce, bilo bi to dvostruko atraktivno.
Nakon proglašenja pobjednika, u ring su ušli „Zmajevi”, Vedad Ibišević i Sejad Salihoviću, da šampionu čestitaju četvrtu titulu.
Smail Špago
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen