Donnerstag, 19. Dezember 2013

Čišćenje toksina iz organizma


Cvekla

 

Nitrati koje pronalazimo u cvekli potiču širenje krvnih žila, čime se olakšava protok krvi, a ćelije primaju više hranljivih tvari
 
 

 

Cvekla je odličan izvor željeza, silicija, kalija, mangana, magnezija, vitamina A. B6, B9 i C. Veliki broj istraživanja potvrdio je da cvekJa ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokup­nog organizma.

Istraživanja su pokazala da svakod­nevno konzumiranje soka od cvekle značajno smanjuje nivo krvnog pritiska i to već nakon 24 sata. Često konzumira­nje bilo koje vrste povrća pospješit će zdravlje srca i smanjiti rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Nitrati koje pronalazimo u cvekli potiču širenje krvnih žila, čime se ola­kšava protok krvi, a ćelije primaju više hranljivih tvari.

Također, cvekla je odličan izvor betaina, spoja koji je važan za održavanje zdravlja cjelokupnog probavnog siste­ma. Brojne studije pokazale su da je cvekla odlična u detoksikaciji i pos­pješuje oslobađanje toksina iz tijela koji mogu uzrokovati različite bolesti.

Pektin, vrsta vlakana koje pronalazimo u ovoj biljci, igra ključnu ulogu u oslobađanju toksina iz tijela, naročito teških metala.

(avaz)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen