Montag, 7. November 2016

Osveta Pokemona


Neprestano nam se u medijima serviraju novi dokazi zbog kojih dolazimo u sumnju o duševnom zdravlju ljudi. Kao u vrijeme početka Pokemon Go histerije, naprimjer. Na najprometnijim dijelovima svjetskih gradova počela se sakupljati masa ljudi, opsjednutih njihovim smartfonima, zureći u displeje, kako bi ulovili koje virtuelno čudovište.
Ko do sada nije bio ubjeđen u kojekakve tehničke besmislice, to će sigurno postati nakon pogleda u ove lovce na zombije.
Ovih dana su se i naučnici izjasnili protiv ove manije, u stručnom časopisu Oxford Medical Case Report. Tu su navedena dva stručna izvještaja o bolnom završetku lova na Pokemone.
U jednom slučaju je 19. godišnji vozač je u vrijeme vožnje brzinom od 65 km/h, na puta ušao u trag jednom Pokemonu. Kod pokušaja da ga ulovi, izgubio je kontrolu nad vozilom, koje se prevrnulo, a tri saputnika su ispala iz auta.
U drugom slučaju jedna 58. godišnja žena je udarila o graničnik kraj puta, jer joj je tokom vožnje jedan Pokemon istrčao pred auto kliznuo se ispod auta.
Tehnika zna ponekad biti i opasna, kao u gore navedenim slučajevima, u kojima je bilo i povrijeđenih.
Dežurni kritičari su jedva dočekali da kažu: “Eto vidite, ta igra i nije tako dobra po zdravlje, kako se u samom početku mnogo puta tvrdilo. Dugotrajno zurenje u mobitele nije nimalo dobro po zdravlje”!
(izvor:sdz)
Smail Špago
(novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen