Samstag, 27. Juni 2015

SP u fudbalu za žene – Njemice pomele Francuskinje na penale





Na svjetskom prvenstvu u fudbalu za žene koje se igra u Kanadi, u prvoj četvrfinalnoj utakmici fudbalerke Njemačke pomele su Francuskinje izvođenjem penala, pošto je utakmica u regularnom toku i nakon produžetaka završena nerješeno 1:1 (0:0).
Francuskinje su bile bolje tokom čitave utakmice, preko najbolje igračice Louise Necib poveli sa 1:0. Njemice su taktičkom igrom došle do penala u samom završetku regularnog toka. Rezultat se nije promjenio ni nakon produžetaka 2x15 minuta. U izvođenju penala Njemice su bile uspješne u svih 5 izvođenja, a igračici Francuske su kod izvođenja zadnjeg penala popustili živci i golman Njemačke joj je odbranio udarac sa bijele tačke. 5:4 u penalima.
Njemice su po ko zna koji put pokazale i dokazale jednu staru definiciju, koje na prvi pogled izgleda kao vic, ali se svako, malo po malo, ostvaruje: “Fudbal je igra koja se igra 90 minuta, nekad 120 minuta, nekad se izvode penali, u kojoj na kraju pobjedi Njemačka”.
Utakmica ženskog fudbala koja po zanimljivosti i uzbuđenjima nije zaostajala za najboljim utakmicama u muškoj konkurenciji, držala je u petak večer, od 22 sata do 1 sat iza ponoći, milionski auditorij kraj malih ekrana. U drugoj četvrtfinalnoj utakmici SAD je pobijedila Kinu sa 1:0, tako da se već sada znaju protivnici u prvom polufinalu u srijedu uvečer. Njemačka – SAD.
U subotu i nedelju će se znati drugi polufinalisti, nakon što se odigraju utakmice četvrtfinala Australija - Japan i Engleska –Kanada.
Nakon toga će slijediti utakmica za treće mjesto u subotu veče, 4. jula i finale u ponedeljak 6. jula u 1 sat iza ponoći po našem vremenu.


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen