Samstag, 12. Juli 2014

Pred malo finale: Pehar ostao u rukama Kauboja



Nakon poraza Brazila protiv Njemačke na stranicama svjetske štampe pojavile su se slike uplakanog navijača Brazlia kako jednoj Njemici nudi svoj pehar uz riječi “Uzmi! Vi ste ga zaslužili”


Vrlo brzo nakon toga saznalo se malo više detalja oko ove “ponude”. Njemica je Fritzi Schrader iz Berlina. Ona je ljubazno odbila ponudu, bojeći se da na taj način ne bi donijela nesreću njenom timu. Gauchos, kauboj, Clovis Acosta Fernandes još od 1990. godine redovno putuje širom svijeta, svuda gdje igra njegova Selecao. Do sada ih je gledao 150 puta u 66 raznih zemalja svijeta. Naravno, ono što se desilo u utorak veče, nikad prije nije doživio. Posebno mu je drago što je njegova gesta pobudila pažnju svih Nijemaca. On kaže da je u vrijeme Svjetskog prvenstva 2006. godine obišao Njemačku i da je tamo stekao veliki broj prijatelja. Kaže da će u nedelju njjegovo srce biti podjeljeno na pola, jer ima veliki broj prijetelja i u Argentini i u Njemačkoj.


Fritzi i Clovis su se dogovorili da se nađu ponovo, poslije utakmice finala i da zajedno proslave. Clovis je zamolio Fritzi da ona tada uzme pehar sa sobom, da ga sačuva i donese na SP u Rusiji, 2018. godine, uz nadu da će Brazil tada postati svjetski prvak.

(izvor:bild)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen