Sonntag, 13. Juli 2014

Malo finale 2014. - Holandiji




Fudbalska reprezentacija Holandije osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
Holanđani su u „malom finalu“ u Brasiliji savladali selekciju Brazila s 3:0. Golove su postigli Robin van Persie (3’ penal), Daley Blind (17') i Georginio Wijnaldum (90').
Brazilci su još jednom razočarali svoje navijača. Najtrofejnija nogometna nacija ostala je bez medalje na svom terenu, izgubivši drugu utakmicu zaredom.
Domaćini SP-a nisu se uspjeli oporaviti nakon katastrofalnog poraza od Njemačke u polufinalu (7:1), te su meč s Holanđanima praktično izgubili već nakon dvadesetak minuta.
Brazil je još jednom očajno otvorio utakmicu, a već nakon tri minute gubio je 1:0. Thiago Silva je oborio Robbena, sudija je pokazao na bijelu takčku, odakle je Van Persie bio siguran.
Drugi gol Holandija je postigla u 17. minuti preko Blinda, koji je iskoristio grešku odbrane Brazila i sa desetak metara zapucao loptu pod prečku.
Nakon ovog gola, Holanđani su prepustili inicijativu Brazilcima, koji nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Cillesenovom golu. A u finišu su uspjeli primiti i treći pogodak, a deseti u posljednje dvije utakmice. Strijelac za konačnih 3:0 bio je Wijnaldum.
Do kraja SP-a, preostalo je da bude odigran finalni meč između Njemačke i Argentine, u nedjelju u 21 sat u Rio de Janeiru.
(Fena)




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen