Mittwoch, 2. Juli 2014

Za sreću je ipak potrebno 120 minuta



Ili, sreća dolazi kasnije
Ili, sreća prati velike

o njima će se tek još čuti: Lukaku i De Bruyne


Odoše sa Mundijala i Ottmar i Klinsi. Za Ottmara i njegovu ekipu stvarno se može reći da im je sreća okrenula leđa. Prvo, primiše kasni gol u 118. minuti, a minutu kasnije pogodiše stativu i odbijena lopta ode kraj gola. Možda bi kasnije izgubli na penale, ali ostaje žal barem za tom, još jednom šansom. A Argentinu i Messija sreća je ovog puta obilato nagradila, ne samo sinoć, nego i protiv BiH, i protiv Nigerije. Messi je čini se na protekle 4 utakmice igrao samo 4 sekunde, ali te četiri sekunde su mu bile dovoljne da dadne golove, ili da ih pripremi. Je li to osobina svjetskih fudbalskih velemajstora. Prije bi rekli: Ne! Tako nije igrao ni Pele, ni Maradona, ni Ronaldo, ni Zidan. Ali, valjda, fudbal se danas tako igra.
Za Klinsija je šteta što nije mogao dalje, nije imao sreće da izjednači u zadnjoj minuti. Međutim, sa druge strane, igrom je oduševio mladi dvojac Belgije: De Bruyne (22)  i Lukaku (21). Oni su plijenili igrom, potezima, ali i golovima. Doduše, i njihovi golovi su pali kasno, ali su pokazali da će Argentini biti itekako teško protiv njih, i da u toj utakmici neće biti dovoljna ta jedna sekunda Messiju. Možda će mu ta sekunda ili minuta doći prekasno protiv ovog dvojca. Belgija oduševljava. Mi im želimo uspjeh radi Zmajeva, neka se Messiju barem neko nađe na putu.
Kasna pobjeda Njemačke, kasna pobjeda Holandije, krimi na penale za Brazil i Costa Ricu. Čiste pobjede jedino Francuska i Kolumbija.
A što se tiče Kolombije, tamo igra onaj James Rodrigeus, i njemu su tek 22 godine.
Kako piše svjetska štampa, čitav Brazil sad već drhti od njega.
Pa neka je sa srećom, mlada raja.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen