Samstag, 12. Juli 2014

Meč za utjehu



Za treće mjesto: Brazil protiv Holandije  
Bronzana medalja donosi utjehu 



Fudbalske selekcije Brazila i Holandije odmjeriće snage na nacionalnom stadionu u Brasiliji u borbi za treće mjesto na Mundijalu. Utakmica za bronzanu medalju je uvijek nezgodna za ekipe koje su poražene u polufinalnim duelima, pogotovo jer se radi o reprezentacijama koje su željele igrati finale.
Ovaj meč biće posebno težak za Brazilce, koji su kao domaćini vjerovali u naslov i sada su razočarani i uzdrmani, ali ni lalama nije lako jer su ispale poslije penala u polufinalu protiv Argentine i bez poraza u igri ostaju bez borbe za naslov prvaka.
Dvije velesile sastajale su se do sada četiri puta na Mundijalima i ostvarili su po dvije pobjede. Karioke su trijumfovale 1998. godine u polufinalu SP u Francuskoj nakon penala, dok je “oranje” na prošlom Mundijalu u Južnoafričkoj Republici, pobijedilo u četvrtfinalu sa 2:1.
Vjerovatan sastav Brazila: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Ramires - Bernard, Oscar, Willian - Jo.
Vjerovatan sastav Holandije: Cilessen - Janmaat, De Vrij, Vlaar - Kuyt, Wijnaldum, Blind - Snejider, Robben - Huntelaar.
Sudija: Djamel Haimoudi (43), Alžir

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen