Montag, 21. Juli 2014

Nevesinjski liskaluk Miće Čokorila



Kadrovska politika

Nevesinje, fotos Danče

Direktor OUR-a treba da bude pametan čovjek – nek bude Budalić!? Sekretar, čovjek koji čuva tajne i govori istinu – Lažetić? Predsjednik Izvršnog odbora da sredi redove – Mutilović!? Delegat: osoba koja će štititi bazu – ličnost koja neće biti podmićena – Prodanović!? U diskusiji nek uzme učešća pojedinac svijetla obraza – Crnoomerović, a ako se šta zagužva, nek to neko iskusan stiša – Palikuća!? Blagajnik nek bude – Manjak.
Obezbijediti sredstva za naučni rad u inostranstvu izrazitom talentu – Šupljeglavu!? Za javni red i mir nek se brine – Remetić: za obranu i zaštitu hrabar i odvažan čovjek – Kukavica. Referent za poresku upravu – Gušić, za sredstva solidarnosti, npr. od zemljotresa – Jamina!? Komandir Stanice miran i povučen čovjek – Batinić, na Birou za zapošljavanje – Dangubić i Čamo. U Vojnom odsjeku bi radili – Mirić i Ratković, u penzijskom osiguranju – Mučibabić, a za direktora odmarališta – Crnogorac. Matičar nek bude Sudar, sveštenik Bogdanović ili Božićević – ukoliko su pobožni, a u Ustanovi za brigu o starijim i iznemoglim: brižna i nježna osoba – Grubačić.
Direktor Pilane nek bude – Bukvić, a šumar – Drvendžija, direktor Uprave puteva – Okuka, a Gradskog vodovoda – Suša. U Građevinsko preduzeć zaposliti – Gredu!? U sindikatu nek radi čovjek koji će se brinuti za povećanje standarda radnika – Šupić!?
Direktor Radija bio bi Tepavčević, a spikeri – Tepurić, Vikalo i Borozan!? Kao fudbalski sudija izvrsno bi se snašao Pištalo, a u šahovskom klubu uvijek bi bilo mjesta za – Šahovića, Šehovića, Remića, Toporana i Kraljevića!?
Za manekena bi bio najpodesniji – Trbonja!? Za meteorologa postaviti Prorokovića i Gatala!? Gospođa zadužena za odnose sa islamistima – Pašajlić, Adžić, Spahić, Bulić i Muratović, a sa Vatikanom – Papić, dok bi za odnose sa Federacijom brinuo – Labalo.
U Narodnoj kuhinji bi radili – Grahovac, Krtolica, Repović, Mrković, Salatić, Grizović, Koprivica, Uljarević, Mastilović, Skorup, Maslo, Biberović, Začina, Supić, Bižić, Kašiković, a za kontrolu ukusa – Lizdek!?
U Bolnici glavni hirurg bi bio – Parović, kome bi asistirao Buconjić!? Specijalisti za grlo – uho – nos bi bili – Nosović, Šmrkić, Gluvović i Bjelogrlić!? Internista bi bio – Grčić, a očni specijalisti – Škiljević, “Orić i Slijepčević!? Kao ortoped bi radio – Kostić, a kao ginekolozi – Kuljić i Babić. Izvrstan stomatolog bi postao Zubac, a veterinar nek bude Beštić!?
U privatnike bi prešli: Privatna mesara – Teletina, Buregdžijska radnja – Pitić!? Poslastičarnicu nek otvori – Grković, a Ugostiteljsku radnju – Lozo, Obućarsku radnju – Čizmić, Kovačku radnju – Kovač i Kovačević, krojačku radnju – Terzić, brijačku radnju – Berberović, a Butik – Golo, Golijanin i Gaćinović, radnju za popravku pušaka i pištolja – Pušković, Radnju za pokop – Spremo, a Mljekaru nek otvori – Kravić, s kojim bi sarađivali Skorup, Maslo i Škipina!?
Farmu goveda nek vode – Telebak i Govedarica, te Farmu ovaca – Šiljegović, Janjić i Torović!? Neka koze uzgajaju – Jaredić i Brstina!? Farmu kokošaka bi vodili – Oroz i Kokot, a Ergelu konja nek drže – Kulaš, Đogović i Samardžić!? Razne vrste pasa nek uzgaja – Šarović, a golubove – Golubović!? Predsjednik Lovačkog društva nek bude – Zečević, a sekretar – Vuković!? Ribolovačko društvo nek vodi – Šaran i Šarančić!
Za predsjednika Mjesne zajednice izabrati – Kneževića, a čovjek koji bi bio odan samo jednoj stranci bio bi – Šarenac!?”
(sa: mostarskiliskaluci)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen