Mittwoch, 9. Juli 2014

Utakmica za pamćenje - Brazil Njemačka 1:7 (0:5)



Njemačka ponizila 200 miliona Brazilaca, Klose ušao u historiju: Brazil-Njemačka 1:7!



U polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva u Belo Horizonteu nogometaši Njemačke ponizili su domaću selekciju Brazila. Njemci su slavili sa "nevjerovatnih" 7:1.
Njemci su utakmicu koja će ući u historiju šokirali Brazil i postigli čak pet golova u prvih 29 minuta utakmice, a čak četiri su postigli u periodu od 23 do 29 minute.

Prvi je Cesara načeo Thomas Muller u 11.  minuti, a potom se u 23. minuti u strijelce upisao Miroslav Klose, koji je tim pogotkom postao najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstva asa 16 pogodaka, prestigavši Brazilca Ronalda.

U 24. i 26. minuti dva je pogotka postigao Toni Kroos, "brazilsku bruku" u prvom poluvremenu okončao je Sammy Khedira u 29. minuti.

U drugom poluvremenu, na 6:0 povećao je rezervista Andre Schuerrle u 69. minuti, da bi isti igrač u 79. minuti postigao i najljepši pogodak utakmice za 7:0. 

Počasni pogodak za domaćina postigao je Oscar u 90. minuti.

Ovo je Njemačkoj osmi plasman u finale SP-a, a naslov su osvajali tri puta  (1954., 1974. i 1990. godine). Brazil je ostao na šest finala i pet naslova.

Njemačka će u finalu igrati sa bolji iz dvoboja Argentine i Holandije koji se igra u srijedu u Sao Paolu.

(Oslobođenje)







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen