Sonntag, 13. November 2022

Podjela bodova u Gabeli

 








Subotnji premijerligaški klasik: Veležu 3:0 bilo nedovoljno u ludoj utakmici, Široki kući pjevajući


Velež - Široki 4:4

Strijelci: Dejanović 12‘, Ikić 26‘, Haskić 40‘, Anđušić 50‘, za Velež i Vukoja 47‘, 63‘, 87‘, Čavar 65‘ za Široki Brijeg.


FK Velež: Bogdanović, Bajrić (Zeljković), Ikić, Kvakić, Ovčina (Zajmović), Hasanović (Pršeš), Blagojević, Dejanović, Halilović (Vehabović), Anđušić (Pantelić), Haskić

NK Široki Brijeg: Josipović, Mašić (Radić), Oliveira, Valinčić, Kuprešak (Pranjić), Barišić (Šuto), Ćavar, Bagarić, Kpan (Rozić), Pejić (Vukoja), Lukić


Fantastičan meč odigrali su u Gabeli danas Velež i Široki Brijeg. Viđeno je čak osam pogodaka u prvom susretu 18. kola Premijer lige, a Rođeni su osvojili samo bod (4:4) iako su vodili 3:0.

Nakon prvih 45 minuta izgledalo je da je pitanje pobjednika riješeno. Velež je imao ogromnih 3:0, uz to je još dva puta tresao okvir gostujućeg gola, izgledao mnogo bolje na terenu, ali sve to nije bilo dovoljno. 

Već u sedmoj minuti velika šansa za domaće nakon greške gostiju, ali je Haskić pogodio stativu. Četiri minute kasnije ipak gol za Velež. Opet je pogođena stativa od strane Ikića, a onda i gol. Ovčina je ukrao jednu loptu, gosti su tražili prekršaj, uputio je centaršut, odbila se od Haskića koji je pao a natrčao je Dejanović i pogodio.

Nastavio je Velež sa atacima ka golu Širokobriježana, a u 22. minuti golman gostiju brani udarac Haskića nakon ubačaja iz kornera. Rezultat se mijenja u 25. minuti. Halilović je ubacio, Hasanović glavom prebacio za Ikića, koji se dobro snašao i u padu pogodio.

U 38. minuti penal za Rođene nakon što je Anđušića srušio Mašić i zaradio javnu opomenu, Haskić je naštimao loptu i sigurno pogodio za 3:0.

Na otvaranju drugog dijela Široki smanjuje preko Vukoje sa penala. Nedugo nakon toga nova šansa za goste, a onda i za domaće, kada Dejanović izlazi sam na gol Širokog, ali golman sjajno brani.

U 50. minuti pao je peti pogodak na meču i četvrti u korist Veleža. Blagojević iz kornera centrirao a Anđušić sjajno sa 12 metara glavom zabija lijep gol. Bilo je opet plus tri, izgledalo je kao da bi sve moglo da bude gotovo, ali nije.

Drugi penal za goste u 61. minuti i upravo on goste vraća u igru. Glavni sudija je prvo pokazao faul, ali na asistenciju pomoćnog pokazuje na bijelu tačku. Vukoja je opet bio siguran za 4:2. Pitanje je samo koliko je zaista penal bio opravdano dosuđen. Samo minut-dvije kasnije Krpan za Ćavara, ovaj zabija za 4:3 i imamo pravu dramu.

Disktuabilna situacija u 67. minuti nakon što je Ovčina postigao gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije, iako se čini da fudbaler Veleža nije bio u ofsajdu. Sporan je bio i drugi penal za goste, što bi moglo izazvati dosta nezadovoljstva i reakcija u domaćem taboru.

U ostatku meča dosta borbe, Široki je krenuo svim silama barem po bod, Velež morao da se brani nakon što je nokautirao protivnika u prvih 45 minuta. Pantelić je mogao sve da riješi, a onda je uslijedila kazna nakon velikog promašaja.

U takvoj igri, neminovan je bio još jedan gol, bilo je pitanje samo u kojoj mreži, a na kraju je lopta završila u mreži Veleža, koji je prokockao veliko vodstvo. Ćavar je uposlio Vukoju, koji u 87. dolazi do hat-tricka i donosi vrijedan bod svojoj ekipi. Moglo je doći i do potpunog preokreta, ali je Bagarić pucao kraj gola. Do kraja je Zajmović u dva navrata prijetio, ali loše je šutirao sa 16 metara.

Ovo je ujedno bila i jedina današnja utakmica 18. kola, dok se ostale igraju sutra. Od 13 sati sastaju se Posušje i Sloboda te Tuzla City i Zrinjski, a od 15 sati Sloga i Igman. U ponedjeljak od 13 igraju Leotar i Borac.

Široki se boodvno izjednačio sa Zrinjskim i obj ekipe sada imaju po 33 boda, ali Plemići imaju čak dva meča manje. Velež s 23 boda ostaje na šestom mjestu tabele.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen