Mittwoch, 21. September 2022

Remi Veleža i Sarajeva

 







Velež- Sarajevo 1:1 (0:0)

Stadion: Perica Pero Pavlović Gabela

Gledalaca: 1.500

Sudija: Peljto Irfan (Sarajevo)

Žuti kartoni: Kvakić, Ovčina, Zeljković, Osim, Ikić (Velež), Čirjak, Suljić, Varešanović, Vršajević, Aboubakar (Sarajevo)

Strijelci: 1:0 - Zajmović (55), 1:1 - Ikić (75)


Velež: Bogdanović; Dejanović (88. Halilović), Ikić, Kvakić, Zeljković, Ovčina; Hasanović, Pršeš (68. Anđušić), Halilović (88. Zvonić), Džanković (46. Pantelić), Zajmović (79. Haskić) Trener: Amar Osim.

Sarajevo: Šahinović; Vršajević, Trako, Drobarov, Tomašević; Čirjak (76. Avramovski), Kobiljar (46. Mustafić), Varešanović (63. Ikić); Suljić, Čataković (76. Aboubakar), Mulahusejnović (63. Ahmetović) Trener: Feđa Dudić



Fudbaleri Veleža i Sarajeva odigrali su neriješeno 1:1 u Gabeli u posljednjoj utakmici 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U nervoznom prvom poluvremenu, u kojem je sudija Peljto dodijelio čak šest žutih kartona, bolji je bio Velež, a najbolje šanse su propustili Zajmović i Halilović.

Rođeni su bolje stajali na terenu i u nastavku. Dejanović se našao u odličnoj prilici u 55. minuti, ali njegov udarac iz blizine odlazi iznad gola.

Međutim, već u sljedećoj akciji Dejanović puno bolje reaguje i upošljava usamljenog Zajmovića, koju rutinski pogađa za 1:0.

Sarajevo poslije toga kreće ofanzivnije, a to im se isplatilo u 75. minuti kada Ikić šokira domaće navijače za 1:1.

Velež je pred kraj meča bio opasniji, a najbolju priliku imao je u 89. minuti preko Zvonića. Ipak, njegov ide pored gola.

Velež je tako upisao šesti remi u 11 odigranim mečeva, dok je Sarajevo nastavilo negativan niz s obzirom na to da je treću utakmicu zaredom bez pobjede a u posljednjih osam utakmica upisalo je samo jedan trijumf.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen