Sonntag, 11. September 2022

Odbojkašice BiH savladale Norvešku i u drugom meču






Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u velikom stilu zaključila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, petom pobjedom u nizu pošto je večeras na Grbavici "pala" Norveška rezultatom 3:0 (25:17, 25:19 i 25:12).

Nakon poraza od Grčke, reprezentativke BiH dobile su svih pet narednih mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i u velikom stilu otišle na drugo vezano kontinentalno takmičenje.

Prije dva kola osigurale su plasman na Evropsko prvenstvo, a sinoć su odbojkašice BiH u tri seta savladale Norvežanke. Isti rezultat bio je i večeras u posljednjem kolu kvalifikacija protiv istog rivala.

Od prvog seta već je bilo jasno da slijedi ubjedljiva pobjeda sjajnih izabranica Stevana Ljubičića koje iz godine u godinu igraju sve bolje i vratile su BiH na mapu najboljih odbojkaških selekcija Evrope. Iako smo plasman na Evropsko prvenstvo osigurali još ranije, bilo je bitno dobiti Norvežanke maksimalnim rezultatom. Sada ćemo s posebnom pažnjom pratiti sutrašnji duel između Švicarske i Grčke i nadati se da domaća selekcija osvoji makar dva seta.

To bi značilo da BiH završava grupu ispred Grčke te bi imala povlašten položaj u žrijebu grupa za Evropsko prvenstvo, odnosno nalazili bi se u jačem jakosnom šeširu.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen