Donnerstag, 1. September 2022

Danas počinje Eurobasket 2022

 





Od prvog do 18. septembra Njemačka, Gruzija, Italija i Češka su domaćini su Evrpskog prvenstva u košarci na kojem će sudjelovati i Bosna i Hercegovina.

Zmajevi su smješteni u grupu B i za drugi krug borit će se sa domaćinom Njemačkom, Mađarskom, Slovenijom, Litvanijom i Francuskom.

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom utakmicom protiv Mađarske započinje nastup na Eurobasketu.

Susret se igra u ranom dnevnom terminu (14,30 sati) u Koln Areni i ujedno će biti prvi meč grupe B, u kojoj se, pored naših Zmajeva i Mađara, još nalaze selekcije Francuske, Slovenije, Litvanije i domaćina Njemačke.

Stručni štab i košarkaši reprezentacije BiH naglašavaju da je upravo današnji susret ključni za našu ekipu na EP. No, radi se o izuzetnom neugodnom protivniku.

“Iznenadili su me Mađari sjajnim utakmicama protiv Litvanije i Češke u kvalifikacijama. Pobijedili su Češku u gostima i stvarno su me iznenadili, jer nisam znao da su tako na visokom nivou. Gledali smo i snimke utakmica i vidjeli da igraju organizovano. Biće to teška utakmica, ali spremni smo da se borimo i počnemo Eurobasket pobjedom”, kaže kapiten Zmajeva Miralem Halilović.

Pravdu će dijeliti Marius Ciulin (Rumunija), Igor Mitrovski (Sjeverna Makedonija), Alain Steffes (Luksemburg) i Ivor Matejek (Češka Republika).

Meč se može pratiti u direktnom prenosu na Sport Klubu.


Utakmice grupe B igraju se u Kolnu (Njemačka), a selekcija BiH će igrati:

1. septembra, Mađarska, 14.30 sati.

3. septembra, Njemačka, 14.30 sati.

4. septembra, Slovenija,  17.45 sati

6. septembra, Francuska, 14:30 sati

7. septembra, Litvanija,   14:30 satti

U narednu rundu prolaze po četiri najbolje selekcije iz svake grupe.

Titutlu evropskog prvaka brani Slovenija.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen