Sonntag, 11. September 2022

Remi Borca i Veleža



Premijer liga, 10. kolo:

Borac - Velež 0:0

FK Borac: Ćetković, Ćorić, Gajić, Predragović, Vojnović, Subić, Lukić, Kulašin, Tatar, Piščević, Zakarić.

FK Velež: Nanić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Anđušić, Ovčina, Ikić, Halilović, Zajmović, Dejanović, Džanković.

Revija promašaja u Novom Gradu: Borac i Velež u derbiju podijelili bodove

Fudbaleri Borca danas su remizirali na svom terenu protiv Veleža (0:0) u derbiju desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvi su danas u Novom Gradu zaprijetili gosti iz Mostara koji su u osmoj minuti imali veliku priliku.

Naime, Gajić je napravio veliku grešku i dodao je loptu do Zajmovića koji je izašao sam na golmana Ćetkovića i pokušao je da ga lobuje, ali je to očajno uradio i golman Borca je zaustavio njegov udarac.

Nekoliko minuta kasnije na drugoj strani u šansi je bio Lukić, ali nije uspio da zatrese mrežu Veleža.

Borac je veliku šansu imao u 16. minuti. Nakon kornera najviši u kaznenom prostoru Rođenih bio je Piščević koji je šutirao glavom, ali je prečka spasila goste.

Tatar je pokušao pet minuta kasnije, ali to je bio neprecizan udarac. Velež je zaprijetio ponovo preko Zajmovića u 30. minuti, no ostalo je 0:0.

Borac je do prednosti mogao u 38. minuti. Zakarić je odlično centrirao iz prekida, ali Vojnović sa svega nekoliko metara promašuje gol Veleža i tako baca u vodu novu šansu za banjalučki klub.

Do kraja prvog poluvremena i Velež je još jednom naprijetio. Nakon dobre akcije u šansi je ponovo bio Zajmović, ali je šutirao preko gola domaćeg tima.

Na samom startu drugog dijela odlična prilika za goste. Nakon duge lopta Haskića sam na gol Borca izašao je Pantelić koji je u duelu sa jednim igračem Borca pao u kaznenom prostoru i sa zemlje je pokušao da šutira, ali direktno u Ćetkovića.

Borac je pokušavao do kraja meča da dođe nekako do gola. Domaći su u 69. miniti ponovo imali dobru priliku kada je pokušao Zakarić, ali ponovo nije bio precizan i ostalo je 0:0.

U samom finišu vidjeli smo još dvije sjajne prilike na obje strane. Prvo je u 91. minuti Haskić bio u odličnoj prilici, ali je Ćetković odbranio njegov udarac.

Samo dvije minute kasnije zicar za domaće. Nakon prodora Kulašina sam ispred golmana Veleža bio je Mrkaić, ali je Nanić spasio Rođene. Do kraja utakmice ostalo je 0:0.
Na kraju treba dodati da se glavni sudija meča Musić iz Sarajeva nije najbolje snašao te da je imao neujednačen kriterij koji je iritirao goste i to s punim pravom.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen