Dienstag, 6. September 2022

Odlična igra i ubjedljiva pobjeda Veleža za bijeg sa začelja

 





Velež – Tuzla City 4:0 (1:0)

Stadion u Gabeli.

Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo)

Žuti kartoni: Hasanović, Halilović (V), Karjašević (Tuzla City)

Strijeci: 1:0 Zajmović (3′ iz penala), 2:0 Zajmović (48′), 3:0 Haskić (82′), 4:0 Halilović (86′)

Velež: Bogdanović, Pavić (od 53′ Ovčina), Anđušić (od 74′ Vehabović), Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović (od 74′ Haskić), Dejanović (od 64′ Pantelić), Džanković (od 64′ Ćosić).

Tuzla City: Fejzić, Šukilović (od 68′ Daryo), Nukić (od 68′ Nargalić), Kuzmanović, Karjašević, Mešinović, Čeliković, Mišić, Mehidić, Pantelić (od 28′ Veselinović), Coulibaly (od 73′ Eleouet).


Velež je utakmicu započeo pod imperativom pobjedu, jer bi sve osim osvajanja tri boda, gurnulo Rođene u velike probleme. Na kraju, Velež je pružio odličnu igru, ubjedljivo slavio, pobjegao sa začelja tabele i obradovao svoje vjerne navijače, koji su ga i danas u velikom broju bodrili u Gabeli.

Burno je počela utakmica u Gabeli, jer je već u 3. minuti dosuđen penal za Velež, pošto je Čeliković igrao rukom u svom šesnaestercu, a Mulahasanović pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Zajmović – 1:0.

Gosti su se oslobodili početnog grča nakon primljenog gola i u 7. minuti zaprijetili su preko Kuzmanovića, ali je odbrana Veleža pravovremeno intervenisala i otklonila opasnost od svog gola.

Sjajna prilika za povećanje vođstva ukazala se Veležu u 13. minuti, kada je Zajmović prodro i ubacio loptu u sredinu, ali je Karjašević u posljednjem trenutku izbacio loptu daleko od gola Fejzića.

Sredinom prvog poluvrememu zaiskrilo je među igračima, pa je Mulhasanović pokazao žute karton Hasanoviću, Haliloviću i Karjaševiću.

Mišić je u 31. minuti uputio oštar šut, lopta je završila iznad gola.

Minut kasnije, velika šansa za Velež. Anđušić je odlično prodro, ubacio u sredinu,a Zajmović je iz trka šutirao, ali je lopta završila pored stative.

Odbrana gostiju bila je na mukama u 34. minuti, kada je u prilici bio Zeljković, ali je njegov šut izblokiran.

Na samom početku drugog poluvremena, Smajlagić je pokušao iznenaditi Bogdamovića, koji je bio na visini zadatka.

Velika radost za igrače i navijače Veleža u 48. minuti. Zajmović je sve odlično uradio i majstoriju krunisao drugim golom – 2:0.

Gosti su u 65. minuti propustili priliku da smanje rezultat. Nakon što je daleko od svog gola Bogdanović zaustavio šut Smajlagića, do lopte je došao Kuzmanović, koji je pokušao lob udarcem skoro sa centra igrališta da zatrese mrežu, ali je Zeljković  zaustavio loptu na samoj gol liniji.

Sve nade Tuzlaka ugašene su u 82. minuti. Čosić je odlično dodao loptu Haskiću, a ovaj pogađa mrežu – 3:0.

Treći gol dao je krila igračima Veleža, stalno prijete Fejziću, koji u 85. minuti čudesno brani šut Vehabovića.

U 86. minuti, lopta se po četvrti put našla u mreži gostiju. Odličnu igru Veleža, neobranjivim volej udarcem sa dvadesetak metara u gol je pretvorio Halilović – 4:0.

(NovaSloboda.ba)





Bravo Rođeni! 

Konačno jedna odlična utakmica. Borbena, pametna i efikasna. Valjalo je saburati otkako je počelo prvenstvo. I stalno sam u sebi mislio, a ponekad i ovdje pisao da treba strpljenja i vremena da se posloži i uigra ovaj tim. Jeste bilo naporno čekati i koštalo je živaca, ali evo danas je sve došlo na naplatu. Zabiti ekipi Tuzla City četiri gola nije jednostavno. Dobar tim što svjedoče njihovi rezultati na startu prvenstva. Posebno efektni i sjajni golovi bili su Zajmovićev za 2:0 i Halilovićev za 4:0. Odlično je ovo bilo. Puna podrška stručnom štabu na čelu s Amarom Osimom, te igračima, a posebno navijačima. Svako strpljenje se isplati pa tako i ovo s Veležom. Još će to biti ljepše i bolje.

(Nermin Bise/2'22'9'5)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen