Montag, 12. September 2022

Poznati dobitnici nagrada "Nijaz Slipičević" za 2022.

 


Građani odabrali! Poznati dobitnici nagrada ''Nijaz Slipičević“ za 2022!
I ove godine su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.
Glasalo se preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dvije runde. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su sa skoro 3200 glasova odabrali između osam nominiranih.
Dobitnici nagrada „Nijaz Slipičević“ 2022:

1. Dobitnica prve nagrade Nijaz Slipičević sa 1387 glasova je Mateja Lovrić - djevojka koja je svoje vrijeme posvetila drugima. Put ove humanitarke je počeo prije više godina, opremanjem maturanata slabijeg imovinskog stanja; danas ima i udrugu koja pomaže djecu, stare, bolesne, ... - zapravo sve kojima pomoć zatreba.

2. Dobitnik druge nagrade Nijaz Slipičević sa 1039 glasova je kolektiv Akademija futsala Mostar SG - nastala s ciljem omasovljavanja malog fudbala/nogometa među djecom u našem gradu, odnosno kako bi se u njoj tesale nove generacije članova jednog od najtrofejnijih malonogometnih klubova u BiH. MNK Mostar SG Staklorad aktuelni je prvak i osvajač Kupa BiH.

3. Dobitnik treće nagrade Nijaz Slipičević sa 297 glasova je Antonio Šarić - 11-godišnjak kojeg svijet upoznaje kroz violinu. Kruna njegovog dosadašnjeg muziciranja uz Simfonijski orkestar i školovanja u Muzičkoj školi bilo je renomirano globalno takmičenje u klasičnoj muzici gdje je dospio u polufinale.

Svečanost dodjele nagrada bit će upriličena u utorak, na dan kada je rođen Nijaz Slipičević, 20.09. s početkom u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu. Svečanost dodjele nagrada pratit će prikladan zabavni program. Ulaz na ceremoniju je slobodan.

(Fondacija Slipičević)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen