Donnerstag, 7. Oktober 2021

Velež ide dalje u Kupu BiH

 


Zvijezda 09 – Velež 0:3 (0:1)

Strijelci: Hasanović 14′, Radović 53′, Cvijanović 86′

FK Zvijezda 09: Knežević, Janković, Mustafagić, Janjić, Tešić, Tešić, Beatović, Blagojević, Svraka, Živković, Stjepanović.

FK Velež: Bogdanović - Ovčina, Isić, Zeljković (46. Zvonić), Radović - Pršeš, Hasanović (55. Vehabović) - Ćosić (66. Peco), Anđušić (55. Brandao), Dejanović - Hajdarević (46. Cvijanović).


Fudbaleri Veleža bez većih problema izborili su plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Rođeni su u meču šesnaestine finala savladali Zvijezdu 09 sa 0:3, a pomenuti duel je bio prolongiran zbog nastupa juniora Zvijezde u omladinskoj Ligi prvaka.

Velež je od samog početka meča imao više od igre, zaprijetio u startu utakmica u nekoliko akcija, a sve su krunisali u 14. minuti kada je Hasanović pogodio za 0:1.

Nakon gola Rođeni su držali ritam igre, čuvali loptu, a domaćini su većinom čekali priliku za kontranapade. Jedna takva se ukazala u 33. minuti nakon greške odrbane Rođenih, ali ostalo je 0:1.

Pred kraj poluvremena Velež je imao jednu dobru priliku preko ovčine, ali je nije iskoristio i time je stavljena tačka na prvih 45 minuta.

Slično kao i prvo počelo drugo poluvrijeme. Rođeni su krenuli ofanzivno, a u 53. minuti novo slavlje. Lijep pogodak iz slobodnog udarca postigao je Radović.

U 65. minuti nova prilika za goste u kojoj se našao Ćosić, ali odbrana Zvijezde 09 sad je bila na visini zadatka.

Od 75. do 80. minute period odlične igre domaćina koji su stvorili dvije izgledne prilike. Prvo je pokušao Živković, a u narednoj akciji i Svraka, međutim ostalo je na semaforu 0:2.

Velež je kaznio propuštene prilike domaćina i Cvijanović u 86. minuti postavlja konačnih 0:3, čime je Velež izborio plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen