Donnerstag, 28. Oktober 2021

Kup BiH: HNK Sloga – FK Velež 0:6

 




(fotografije Erdin Sinan)

U Gornjem Vakufu, na stadionu Košute, odigrana je utakmica u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između HNK Sloga i FK Velež. Na kraju, sigurna pobjeda Veleža rezultatom 0:6, kojom su Rođeni izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH


HNK Sloga – FK Velež 0:6 (0:3)

Stadion: Košute, Gprnji Vakuf

Strijelci: Brandao 14′ iz penala, Hasanović 31′, Radović 33′, Anđušić 40′, Pršeš 83′, Zajmović 90′

HNK Sloga: Marinčić, Čurić, Agić, Abazović, Grubeša, Omeragić, Posavac, Ramčić, Dujmović, Zeko I., Zeko V.

FK Velež:: Kačavenda – Ovčina, Isić, Zeljković, Radović – Hasanović, Radovac – Peco, Anđušić, Brandao – Zubanović. Na klupi su bili Bogdanović, Zvonić, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Dario, Vehabović, Salčin i Zajmović.


Prije početka utakmice minutom šutnje odata je počast tragično preminulim u požaru koji se dogodio u Brčkom.

Rođeni su od prve minute krenuli prema golu domaćina, a prvi je zaprijetio Brandao u 3. i 7. minuti. Na drugoj strani, Abazović je imao priliku da ozbiljnije ugrozi gol Kačavende, ali loše šutira.

Rođeni su do prednosti došli u 14. minuti kada je Brandao pogodio sa penala, kojeg je izborio Anđušić. Isti igrač je u 19. minuti šutirao, ali je njegov udarac u zadnji trenutak blokiran. Igrači Veleža su sa dobrim pristupom ušli u utakmicu, tako da je razlika u kvaliteti došla do izražaja kako je vrijeme odmicalo. Hasanović je u 33. minuti pogodio za 0-2, nakon što je Radović dobro prošao po lijevoj strani, da bi u 34. minuti Radović desnom nogom pogodio za 0-3.

Domaćin je u 39. minuti nakon kornera opasno zaprijetio, ali je Radovac odlično reagova i sa gol linije izbacio loptu u novi korner. Do kraja poluvremena u listu strijelaca se upisao i Anđušić u 42. minuti za 0-4, rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju dvostrukom izmjenom. Umjesto Zeljkovića i Hasanovića u igru su ušli Zvonić i Pršeš, a u 62. minuti priliku za igru su dobili Vehabović i Salčin umjesto Radovca i Brandaa, a zamjene su završene u 72. minuti kada je Zajmović zamijenio Anđušića.

Do kraja utakmice u listu strijelaca su se upisali Pršeš i Zajmović, te tako postavili konačnih 0-6 za Rođene i siguran plasman u 1/4 finale Kupa Bosne i Hercegovine.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen