Sonntag, 10. Oktober 2021

Tyson Fury pobijedio u epskoj borbi protiv Wildera

 






Tyson Fury (33) ostaje svjetski prvak, nakon jednog od najboljih mečeva svih vremena! Englez je ponovo pobijedio Deontaya Wildera (35) i odbranio titulu WBC u teškoj kategoriji.

U 11. rundi, sudija Russell Mora je prekinuti meč nakon što se Wilder po treći put našao na podu! Pri tome je i Wilder čak dva puta slao Furyja na pod. Kakva borba!

Treća runda: Prva otvorena razmjena udaraca! Fury šalje Wildera na pod! Samo ga je gong spasio.

Četvrta runda: Iako je izgledalo da bi Fury mogao imati kratki meč, Wilder se vratio u borbu. Snažnim udarcem desnicom ruši Furyja! Fury ustoji, ali se samo malo kasnije ponovo vraća na pod. I njega ovom prilikom spašava gong.

Deseta runda: Fury udara pun bijesa, kako je to činio tokom cijelog meča. Wilder je već dobro načet, ali se ipak nekako uspio spasiti. A onda su slijedili novi padavi! Sudija Mora pušta Wildera da nastavi meč.

Jedanaesta runda: Posljednji nokaut! Fury ide u ofanzivu i nastoji da borbu okonča prije kraja meča. Jedan udarac desnicim dovodi Wildera do posrnuća. Zatim slijedi još jedan direktni pogodak. Wilder pada na zemlju, i sudija Mora konačno prekida meč!


Na Wildera se dugo čekalo prilikom izlaska boksera na ring. Navodno je imao problema sa navlačenjem rukavica.

Čak je i put do ringa prije početka meča bio jedan epski spektakl: za razliku od Furyja, Wilder je u ring ušao samo u "malom" kostimu.

Fury je sa druge strane u arenu ušao prerušen u Spartanca. Sa sobom je imao čitavu malu vojsku!

Fury je ovom pobjedom po drugi put pobijedio u njihovom trećem susretu. Prvi duel završio je neriješeno.


Englez je i dalje neporažen! Uz 31 pobjedu bilježi još samo jednu neriješenu borbu!

Fury je nakon meča izjavio: “Ovo je jedna od najboljih bokserski trilogija ikada. pobjedio sam ga tri puta. Nema više pitanja bez odgovora! Ja sam najbolji na svijetu, a Wilder je drugi najbolji."

Zatim je za oko 20.000 gledalaca u T-Mobile Areni u Las Vegasu otpjevao pjesmu “Walking in Las Vegas”, "Šetnja Las Vegasom".

Kako je rečeno, Wilder je nakon meča, iz dvorane odmah prevežen u obližnju bolnicu.


Britanac će sada čekati priliku da ujedini sve naslove i postane prvi teškaš od sunarodnjaka Lennoxa Lewisa, koji će postati neosporenim svjetskim prvakom. Lewis je to bio prije 21 godine.

Ali, ostaje za vidjeti protiv koga će boriti za objedinjavanje naslova. Trenutno su preostala četiri pojasa (WBA, WBO, IBF i IBO) u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usyka, koji ih je u septembru preoteo Britancu Anthonyju Joshui.

Naime, Joshua je u subotu aktivirao klauzulu iz ugovora za revanš protiv Usyka.

Usyk je bio drugi koji je spriječio obračun Furyja i Joshue, koji bi se dogodio da Ukrajinac nije nanio drugi poraz Joshui. Prvo se na putu velikom britanskom okršaju, koji je već bio dogovoren, ispriječio Wilder, kad je dobio tužbu protiv Furyja, u kojoj je tvrdio da Britanac prema ugovoru ima obavezu po treći put se boriti protiv njega.

Fury je u najavi meča obećao da će nokautirati Wildera i svoje je obećanje održao, prenosi Hina.

(express)

(NovaSloboda)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen