Sonntag, 3. Oktober 2021

Pobjeda u Posušju

 



Podrška Rođenim!

Radović postigao spektakularan gol


Posušje - Velež 2:4 (0:2)

Stadion: Mokri Dolac

Strijelci: Serdarušić 81, Leko 90. za Posušje, Zvonić 2.(11.m), Radović 35, Ćosić 55, Peco 82. za Velež

Posušje: Galić, Krišto, Šuta, J. Barišić, T. Barišić, Ilinković, Lauš, Serdarušić, D. Begić, Vukoja i L. Begić.

Velež:Kačavenda, Ovčina, Zvonić, Zeljković, Radović, Pršeš, Hasanović, Ćosić, Vehabović, Dejanović i Cvijanović.


Nogometaši Veleža su slavili na gostovanju u Posušju rezultatom 4:2 i na taj način prekinuli crni niz u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Susret 12. prvenstvenog kola odigran je na stadionu Mokri Dolac i priuštio nam je mnogo uzbuđenja i lijepih pogodaka, a mostarski klub je pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu.

Već u 40. sekundi meča minuti sudija Admir Šehović je dosudio penal za Velež nakon što je u kaznenom prostoru srušen Haris Ovčina, a siguran realizator najstrožije kazne je bio kapiten Denis Zvonić.

Najbolju priliku domaća ekipa u prvom poluvremenu je imala u 31. minuti kada je Tomislav Barišić šutirao iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali je pogodio samo stativu.

U 35. minuti Rođeni su stigli i do drugog pogotka. Nakon kornera lopta je došla do Slaviše Radovića koji je iz voleja sa 35 metara postigao spektakularan pogodak.

Posušje je prvo zaprijetilo u drugom poluvremenu kada je u 48. minuti Luka Begić imao veliku priliku nakon dobro izvedenog kornera, ali lopta je nakon njegovog udarca glavom otišla pored gola.

Taj promašaj je kažnjen u 55. minuti kada je Brandao de Souza odlično prošao po lijevoj strani i ubacio za Mehmeda Ćosića koji sjajno dribla svog čuvara i pogađa nalijep način za 3:0.

U nastavku susreta Velež je imao još nekoliko prilika za 4:0, ali Ovčina, Brandao i Ćosić nisu bili precizni.

Posušje je smanjilo na 3:1 u 81. minuti kada je iskusni Josip Serdarušić iskoristio ubačaj Josipa Barišića s lijeve strane, no već u narednom napadu Velež je stigao do 4:1. Omar Pršeš je uposlio Demira Pecu koji koristi neodlučnost golmana domaćih Marka Galića i pogađa prazan gol.

Konačnih 4:2 je postavio rezervista Nikola Leko u 90. minuti susreta.

Rođeni su na ovaj način prekinuli veliki niz od čak pet utakmica bez pobjede u Premijer ligi, dok Posušje sada već osam utakmica zaredom ne zna za pobjedu.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen