Donnerstag, 28. Oktober 2021

Mohamed Salah u muzeju Madame Tussauds

 




Mohamed Salah (29), zvijezda Liverpoola, dobio je voštanu figuru u londonskom muzeju "Madame Tussauds". Nakon što je napravljeno stotine mjerenja i fotografija 29-godišnjaka, figura je napravljena toliko dobro da ni sam Egipćanin nije mogao vjerovati.

"Kao da gledam svoj odraz u ogledalu. Nisam mogao vjerovati kad sam stao pored nje i jedva čekam vidjeti što misle navijači. Blagoslov je biti prepoznat i ovjekovječen na ovaj način", rekao je Salah.

Voštani "dvojnik" je predstavljen u bijelom odijelu koje je nosio na naslovnici časopisa GQ Middle East, a kažiprstom pokazuje prema gore u znak zahvalnosti Bogu.

Salah blista u Premiershipu otkad je stigao u Liverpool 2017. godine, a od tada je sa klubom osvojio svoj šesti trofej Lige prvaka, zajedno s prvim naslovom u Premier ligi nakon 30 godina.

Jurgen Klopp, trener Liverpoola je opisao Salaha je kao najboljeg igrača na svijetu, a Tim Waters, generalni direktor londonskog muzeja "Madame Tussauds" je rekao je da je Salah jedan od velikana fudbalske igre, vjerovatno najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku te da je zaslužio voštanu figuru.

Posjetioci muzeja "Madame Tussauds" Salahovu voštanu figuru mogu vidjeti od proteklog vikenda.

(daily)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen