Donnerstag, 14. Oktober 2021

“Majski cvijet”: Nećemo odustati od borbe protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima

 


Ekološko udruženje “Majski cvijet” video prilogom podsjetilo je vijećnike Gradskog vijeća i gradonačelnika Mostara na njihova predizborna obećanja koja se odnose na zabranu izgradnje mHE na Bunskim kanalima.

“Iako se kroz video prilog može vidjeti podrška od gradonačelnika i velikog broja vijećnika koji su se u predizborno vrijeme izjasnili da su kategorično protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima, podršku u stvarnom smislu još uvijek nismo dobili. Naime, još od februara upućujemo zahtjeve za sastanak s gradonačelnikom”, saopšteno je iz udrženja “Majski cvijet”.

Iz Udruženja poručuju kako je u interesu građana Mostara da se zabrani izgradnje mHE na Bunskim kanalima, spomeniku prirode, i da neće odustati od svojih zahtjeva.

“Pred novoizabranom gradskom vlasti je veliki zadatak i odgovorni su za donošenje važnih odluka po pitanju izgradnje mHE na Bunskim kanalima, a koje su od zajedničkog interesa i važnosti za građane Mostara. Imamo velika očekivanja od aktuelne vlasti da će održati svoju riječ koju su dali u predizbornom periodu i da će konačno zaštititi interese građana koji su ih i izabrali”, stoji u saopštenju udruženja “Majski cvijet”.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen