Dienstag, 5. September 2017

Sedmorke iz Iove SAD danas





U novembru 1997. godine dogodila se jedna senzacija: U familiji McCaughy, u američkoj državi Iova, rođene su zdrave sedmorke. Tada su nazvani Sedam veličanstvenih, a danas su svi odrasli, živi i zdravi.
Priča familije McCaughy graniči sa čudom. Majka Bobbi McCaughy je 19. novembra 1997. rodila sedmoro zdrave djece. Uprkos lošim očekivanjima, od njih je nastala jedna sasvim zdrava i velika familija
Sedmoro djece – sedam karaktera
Sportisti, šaljivi, načitani, svako od braće i sestara se razvio u svoj karakter. U međuvremenu su postali punoljetni i završili školu. Davno su iza njih ostali dani kada je dnevno trebalo promijeniti i do četrdeset pelena. Sada su na pragu novog perioda života.
Roditelji Bobbi i Kenny su ponosni na svoju djecu i na način kako su se razvijali i međusobno razumijevali.
Četiri brata i tri sestre nisu ni mogli biti previše različiti. Alexis je veoma tiha i pažljiva, kao i njena braća Kenny i Joel. Alexis i njen brat Nathan su odrasli sa zdravstvenim ograničenjem, kao djeca su bili obuhvaćeni infantilnom  cerebralnom parezom. Dok je Nathan operisan kao dijete, Alexis i danas treba pomoć za hodanje. Uprkos svemu, i oni će pohađati koledž i studirati.
Kelsey se interesuje za modu i u školi je bila zvijezda, slično kao i njen brat Brandon, koji ima mnogo interesa za sport i društvo, a sada će u vojsku. On jedini neće studirati. Sestra Natalie ima, takođe, velike snove i perfekcionistkinja je.
Jednostavno, facsinantno!
(izvor:focus)
Smail Špago
(NovaSloda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen