Sonntag, 24. September 2017

Kada umjesto lajkova počne pristizati lova


Prema najnovijim istraživanjima, socijalne mreže kod ljudi proizvode dopamine koji ih tjeraju na neprestano provjeravanje obavještenja, lajkova i poruka.  A šta bi se recimo desilo, slično porukama i lajkovima, kada bi svakog trenutka na vlastiti konto umjesto toga, bila deponovana neka suma novca?
Slično se u stvarnosti desilo instagram bikini modelu Abigail Ratchford, kojoj je na sličan način za godinu dana na konto prispjelo 170 hiljada dolara, kako piše New York Post. Tamo je, takođe, napisano kako je dotična Abigail tokom 2013. godine morala raditi na tri radna mjesta kako bi mjesečno zaradila 2.400 dolara.
I onda je počela sa modeliranjem kupaćih kostima za jednog profesionalnog fotografa, koji je fotografije objavio na medijima, i na taj način neuhvatljivo pokrenuo njenu profitabilnu medijsku karijeru.
Prvi uspjeh došao je nakon što je na instagramu objavila snimke u donjem vešu. Od tog trenutka, njene snimke su počeli dijeliti TMZ i muški dio njene publike. Za vrlo kratko vrijeme, njena stranica je brojala više od milion sljedbenika, a to je već ozbiljna brojka.
„Kod milion folowera, po postu se može naplatiti i do 1.500 dolara“, kaže Abigail.

Mnogi će već od ovog trenutka početi razmišljati o napuštanju svog posla i početku vlastite avantura na instagramu?
(izvor:mailonline)
(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen