Sonntag, 10. September 2017

Muhamed Ali Trophy: Usyk pobijedio Hucka
U prvom meču bokserskog turnira Muhamed Ali Trophy, Oleksandr Usyk je pobijedio Marca Hucka.
Meč je bio suverena demonstracija bokserske nadmoćnosti. Sudija u ringu Robert Byrd (SAD) je meč okončao u 10. rundi, nakon jedne serije udaraca koje je Usyk uputio Hucku. Odluci sudije Huck se nije protivio. Utisak je da bi u datoj situaciji ubacivanje peškira u ring bilo, takođe, dobro, međutim, vjerovatno, Huck to ne bi oprostio njegovom uglu.
Od samog početka meča, Ukrajinac je dominirao. Huck je tokom čitavog meča pokušavao neutralisati napade Usyka. Međutim, bolje akcije su tokom meča dolazile sa strane Usyka. Još jednom se pokazalo da broj profi mečeva nije odlučujući faktor. Marco Huck nije ni jednu rundu riješio u svoju korist. Što je najvažnije, kako za njega, tako i za njegove navijače, pri tome se ni jednog trenutka nije blamirao, a ne jednom bilo je jasno da sa njegovim stilom „gvozdene poluge“ ne može biti uspješan protiv tehnički verziranijeg boksera.
Ako bi Marco Huck tražio certifikat za ovaj meč, onda bi u njemu moglo pisati „čitavo vrijeme se trudio“. Ni manje ni više. Bilo je jasno da je Huck protiv dobro obučenog i pripremljenog boksera, kao što je Usyk, nije imao nikakve šanse. Usyk je „easy“ taktikom pokazao da je makar za dva koplja viša bokserska liga.
Za Usyka je sada najvažnije da vidi koga će dobiti kao sljedećeg protivnika. Lakši od Hucka sigurno neće biti.
Što se tiče Marca Hucka, on nakon ovog meča prvo želi da se opusti, a onda će u miru odlučiti šta će dalje biti sa njegovom karijerom. U njegovom 46. meču doživio je peti poraz, a ovim porazom propustio je šansu da ponovo osvoji titulu svjetskog prvaka u WBO verziji u lakoteškoj (Cruiser) kategoriji, koju je držao u svom posjedu od 2009. do 2015. godine, kao i plasman u polufinale ovog trofeja.
Sljedeći protivnik Usyka u polufinalu za Muhamed Ali Trophy znaće se nakon meča: Mairis Briedis (LAT/22-0) vs. Mike Perez (CUB/22-2-1).
Polufinalni meč će se boksovati u januaru 2018. godine.
(izvor:boxen)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen